Alexandru Dumbravă, fost viceprimar al Sibiului, director de școală și fost inspector școlar, a primit 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare într-un dosar de fraudă cu bani europeni. Decizia nu este definitivă

2.551 de vizualizări
Sursa foto: Turnul Sfatului
Fostul viceprimar al Sibiului, Alexandru Dumbravă, a primit o sentință de închisoare cu suspendare de 2 ani și 3 luni pentru „folosire de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene” și „fals material în înscrisuri oficiale”, după cum scrie Turnul Sfatului. Decizia este în primă instanță, conform hotărârii Tribunalului Sibiu.

La începutul lunii august, Alexandru Dumbravă a demisionat atât din funcția de viceprimar, cât și din cea de consilier local, în condițiile în care a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni. Atunci el ar fi trebuit să devină director al Școlii Gimnaziale din Roșia, funcție pe care a obținut-o în urma unui concurs susținut în anul 2021, potrivit publicației locale.

Potrivit sursei citate, Alexandru Dumbravă a fost directorul Școlii Gimnaziale Roșia, iar din 2016, până în 2019, a fost directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Sibiu. În noiembrie 2019 era numit Inspector Școlar General. În decembrie 2021, pe când ocupa funcția de viceprimar al Sibiului de un an, a câștigat concursul pentru postul de director al Școlii Gimnaziale din Roșia, post care, potrivit sursei citate, a rămas de atunci rezervat până când titularul va prelua deplin atribuțiile.

Citește și:
Viceprimarul Sibiului și-a dat demisia și urmează să fie directorul unei școli / Alexandru Dumbravă a semnat un acord de recunoaștere a faptelor într-un dosar de fraudă cu bani europeni

4 comments
  1. Si la Mehedinti cand se intervine? Inspectorul General e plecat in America la plimbare cu concubina (director si ea) si platiti ca lucreaza online in proiecte europene.

  2. Cercetati-i pe toți! Nu tabele si proiecte didactice, planificări trebuie să verificați! Trimiteți ANAF, DNA, ITM, Comisia anti segregare!
    Verificați-i ce fac cu bugetul, ce firme sunt agreate pentru achiziții, servicii de pază, angajările pers nedidactic! Verificați cine pleacă an de an în Erasmus! Cum îsi decontează, ce îsi decontează?
    O citi cineva comentariile acestea?😀

  3. Și? E condamnat penal acum. Când decizia devine definitivă, rămâne pe post, angajat în sistem?

    Pardon, dacă. Omul e din partidul care trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primăria Constanța a confiscat politic cadourile unor elevi pentru vârstnicii instituționalizați/ Părinte: ”Nu vrem să ne creștem copiii în mentalitatea de unelte ale oamenilor politici”

O campanie desfășurată la inițiativa învățătorilor și profesorilor de la Școala nr. 30 ”Gheorghe Țițeica” din Constanța a fost confiscată politic de Primăria Constanța, înaintea sărbătorilor de iarnă, scrie G4Media.ro.…
Vezi articolul