Viceprimarul Sibiului și-a dat demisia și urmează să fie directorul unei școli / Alexandru Dumbravă a semnat un acord de recunoaștere a faptelor într-un dosar de fraudă cu bani europeni

3.272 de vizualizări
Sursa foto: Turnul Sfatului
Viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, a demisionat luni din funcție, a anunțat Primăria Sibiu, în urma unei solicitări Turnul Sfatului, scrie G4Media.ro. Luni, Alexandru Dumbravă (PNL) s-a întors din concediu și și-a prezentat demisia atât din funcția de viceprimar, cât și cea de consilier local, în condițiile în care a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni. Tot de luni ar urma să devină director al Școlii Gimnaziale din Roșia, funcție pe care a obținut-o în urma unui concurs susținut în anul 2021, potrivit publicației locale.

Turnul Sfatului precizează că Dumbravă a trimis săptămâna trecută o notificare la Inspectoratul Școlar prin care solicita să-și ia în primire postul de director al școlii din Roșia.

Alexandru Dumbravă și-a dat demisia din cele două funcții după ce a ajuns la o înțelegere cu procurorii europeni, la începutul săptămânii trecute, după ce a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni în valoare de 34.500 de euro. Sancțiunile impuse includ o pedeapsă de 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 3 ani. 

Alexandru Dumbravă a fost directorul Școlii Gimnaziale Roșia, iar din 2016, până în 2019, a fost directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Sibiu. În noiembrie 2019 era numit Inspector Școlar General. În decembrie 2021, pe când ocupa funcția de viceprimar al Sibiului de un an, a câștigat concursul pentru postul de director al Școlii Gimnaziale din Roșia, post care, potrivit sursei citate, a rămas de atunci rezervat până când titularul va prelua deplin atribuțiile.

Citește mai mult pe G4Media.ro


6 comments
  1. Urma traseul conducătorului iubit – profesor, director, inspector, inspector general, vice-primar, (cu timpul, președinte partid politic sau cineva ”cu funcție” cel puțin), îi mai rămăsese să devină cel mai cinstit primar al Sibiului și eventual ministru/prim-ministru, și mai scoteau o sosie a actualului.

    Dar s-a împiedicat de niște hoții mărunte cu care a fost prins și i-au fost retezate aripile. Ghinion. Poate dacă încerca cu niște meditații…

    Ce e de neînțeles e cum de rămâne nu doar director, ci în sistem, din moment ce are o condamnare la închisoare, fie ea și cu suspendare?! Ca director, nu e ordonator de credite?! Nu cu bani lucrează? Poate școala are și niște programe europene în derulare – cum se împacă lupul cu capra în cazul ăsta?!

  2. Din punct de vedere juridic și legislativ, cererea trimisă la ISJ Sibiu, trebuie respinsă de către inspectoratul școlar județean, pe temeiul prevederilor legale, având în vedere că acesta are in acest moment Cazier judiciar și deci are de ispășit o pedeapsă de 2 ani și 3 luni cu suspendare pe o perioada de 3 ani! Deci în atare situație este INCOMPATIBIL cu această funcție de conducere a unei instituții de învățământ! In caz contrar , cine îi da acordul poate fi tras la răspundere pentru acest lucru!

    1. A fost bine vreodată România?
      Poate un imperiu austro ungar salvează Transilvania.
      Restul țării sunt lepadaturi.
      Nu ca er fi ardelenii mai buni!.
      Nu au avut ce face și s-au adaptat

  3. Cum mai poate fi acesta credibil în fața unei instituții?! Adică ce la școală se permite să faci fraudă sau cum?! Oare banii ăștia i-a impărțit cu cineva de este lăsat în funcție?! Cu ștampila de director nu poate să mai fraudeze sau cum???
    Cum i se adresează elevii când îl văd -,, domnul director”sau hoțul?? Frauda cu bani europeni înseamnă de fapt tot furt??
    Doamna ministru ar trebui să analizeze acest caz și să nu l lase în funcție, adică promovăm răii, hoții?! Ce model este el pentru întreaga școală când comunitatea îl știe murdar! La muncă în folosul comunității și nu în funcție să mai fenteze încă o dată cu alte fonduri sau bugete! Fichetre!

  4. Adică în calitate de INFRACTOR are dreptul să dețină o funcție de conducere în sistemul de EDUCAȚIE!!?? România nu se mai face în veci bine!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 2,9 milioane de elevi încep școala luni – cursurile sunt 100% online pentru următoarele trei săptămâni. Cum se încheie mediile după noul regulament și care sunt regulile de predare online și de evaluare

Luni este prima zi de școală după vacanța de iarnă, iar potrivit Ministerului Educației 2.918.275 de elevi sunt înscriși în anul școlar 2020-2021. Deși ar trebui să înceapă școala cu…
Vezi articolul

Ligia Deca: Evaluarea digitalizată nu influențează tipurile de subiecte, baremul, timpul de lucru. Singura diferență este că lucrarea va fi secretizată automat, când este scanată în prezența elevilor

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spune că evaluarea digitalizată de la simularea pentru Evaluarea Nationala 2024 nu influențează tipurile de subiecte, baremul, timpul de lucru, singura diferență este că lucrarea va…
Vezi articolul

Bibliotecile publice pot aplica până la 31 ianuarie 2024 pentru runda a doua a programului de digitalizare, prin fonduri PNRR, în valoare de peste 16 milioane de euro. În județele unde nu există un consorțiu, bibliotecile se pot conecta la unele deja existente

Bibliotecile publice au termen până pe 31 ianuarie 2024 să aplice în cadrul celui de-al doilea apel pentru digitalizarea bibliotecilor publice lansat de Ministerul Cercetării în octombrie anul trecut. Suma…
Vezi articolul