Alexandru Manda, fost președinte al Asociației Elevilor din Constanța, numit în Consiliul Consultativ pentru Tineret al Consiliului Europei: Îmi propun un mandat transparent și care să implice în mod activ tinerii români

326 de vizualizări
Foto: geyc.ro
Mandatul lui Alexandru Manda este de 2 ani. Consiliul Consultativ pentru Tineret al Consiliului Europei este o structură din cadrul Consiliului Europei, formată din 30 de tineri reprezentanți ai ONG-urilor din toată lumea, cu rolul de a se asigura că interesele tinerilor sunt reprezentante în cadrul acțiunilor derulate de Consiliul Europei, potrivit comunicatului de presă. 

Alexandru Manda, fost președinte al Asociației Elevilor din Constanța, a fost numit oficial în  Consiliul Consultativ pentru Tineret al Consiliului Europei pentru un mandat de 2 ani (2022-2023). Numirea a fost făcută de reprezentanții permanenți ai celor 46 de state membre. 

Alexandru Manda a fost membru fondator al primei asociații de elevi din România – Asociația Elevilor din Constanța, coordonând campanii pentru respectarea dreptului la burse școlare, aprobarea Statutului Elevului sau obținerea manualelor gratuite pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a. În ultimii trei ani, activitatea sa a fost concentrată pe creșterea finanțării educației la nivel local, precum și pe respectarea la nivel național a dreptului elevilor la burse sociale și de merit.

În prezent, Alexandru Manda este student în anul al IV-lea la Facultatea de Drept a Universității din București, iar în cadrul GEYC, deține funcția de Vicepreședinte – responsabil de portofoliile Democrație și Drepturile Omului. De altfel, în Consiliul Consultativ pentru Tineret, Alexandru Manda va fi reprezentantul GEYC – Group of the European Youth for Change. 

Consiliul Consultativ pentru Tineret este o structură a Consiliului Europei formată din 30 de tineri, reprezentanți ai mediului neguvernamental de pe întreg continentul, fiind parte a sistemului de co-management a sectorului de tineret. 

Consiliul formulează, către Consiliul Europei și organismele sale, propuneri și opinii pe teme care privesc problematica tinerilor, având rolul de a se asigura că interesele tinerilor sunt reprezentante în cadrul acțiunilor derulate de Consiliul Europei.

Alexandru Manda a primit în anul 2021 premiul Tânărul European al Anului

“Sunt onorat de această noua responsabilitate și îmi asum un mandat în care voi face auzită la nivel european vocea tinerilor de la firul ierbii. Îmi doresc să pot spune, la finalul anului 2023, că am reușit să promovez adoptarea unor măsuri concrete de creștere a accesului tinerilor la drepturile lor, precum și de îmbunătățire a participării acestora la viața civică, socială și politică. Sunt de părere că Europa de astăzi are nevoie de politici clare pentru scăderea decalajelor dintre țări și comunități, iar accesul la educație de calitate pentru fiecare copil rămâne unul dintre principalele instrumente prin care vom aduce prosperitatea și o dezvoltare unitară. Ultimii ani ne-au arătat importanța reclădirii încrederii între cetățeni și instituțiile democratice, astfel că, din punctul meu de vedere, este vitală stimularea implicării tinerilor la nivel local, precum și invitarea acestora la masa discuțiilor, acolo unde se iau deciziile pentru viitorul comunității. Tinerii trebuie să fie actori, nu pioni,” a declarat Alexandru Manda, vicepreședinte al Group of the European Youth for Change, cu ocazia numirii în Consiliul Consultativ pentru Tineret al Consiliului Europei.

Mihai Dragoș, fost președinte ANSOR este de asemenea membru în biroul de conducere al Consiliul Consultativ pentru Tineret. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
Kiev

EXCLUSIV „Suntem toți la fel, acum, nimănui nu-i mai pasă de diferențele sociale, nu am fost niciodată mai uniți” – mărturiile a două studente din Kiev despre ce se întâmplă în capitala pe care rușii încearcă să o doboare

Valeria Berezna și Marina Frolova sunt doctorande la Universitatea Națională Taras Shevchenko din Kiev și au rămas în Capitală. Au rămas pentru familie, pentru bunici, pentru părinți și pentru animalele…
Vezi articolul