Alexandru Rafila: Masca va fi recomandată în mod evident în școli. Dacă sălile sunt aerisite și sunt asigurate condiții de igienă la grupurile sanitare, cred că lucrurile pot fi ținute sub control

2.302 vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că recomandă folosirea măștii de protecție în școli și consideră că, dacă sălile de clasă sunt aerisite și sunt asigurate condiții de igienă la grupurile sanitare, „lucrurile pot fi ținute sub control” în privința cazurilor de COVID, după ce începe școala, notează G4Media.ro.

„Eu sunt convins că şi şcolile acum sunt mult mai bine pregătite, ştiu ce au de făcut, masca va fi recomandată în mod evident şi în şcoli, nu la ora de sport, ca să nu existe astfel de întrebări care nu îşi au locul în acest moment. Dar sigur că cel puţin în prima lună, când vremea va permite acest lucru, să recomandăm foarte insistent aerisirea sălilor de clasă, a spaţiilor în care copiii îşi desfăşoară activitatea şi orele de sport se pot efectua în aer liber. Aşa că, dacă şcolile respectă aceste condiţii şi asigură condiţii de igienă în zona grupurilor sanitare, copiii să se poată spăla pe mâini, să meargă în siguranţă la ore, să aibă acces la dezinfectanţi, cred că lucrurile pot fi ţinute sub control”, a afirmat Alexandru Rafila.

Amintim că, zilele trecute, același oficial a precizat că școlile se vor deschide cu prezență fizică pentru toți elevii, din toată țara. Ministrul a declarat la Digi24 că nu vor mai exista închideri ale școlilor generalizate, ci doar acolo unde numărul de paturi destinate bolnavilor COVID va fi ocupat în procent de 75, „pentru o scurtă perioadă de timp școlile vor fi închise”, până când indicatorul scade sub această valoare.

„Trebuie să acționezi chirurgical, dacă se poate spune așa, oprești școala, oprești transmiterea, două-trei săptămâni după care reiei cursurile, și nu în toată țara, ci strict într-un județ unde ai un număr mare de cazuri în spital”, a mai explicat Rafila despre metoda care va fi refolosită în toamnă, din 5 septembrie, după reluarea cursurilor în școli.

Foto: © PojoslawDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. Va dau eu o sugestie: amanati cu o saptamana inceperea scolii, decat sa inchideti dupa 2-3 saptamani. Faceti exact acceasi greseala ca anul trecut. Oricum nu e ok inceperea anului in 5 septembrie, mai ales pentru liceele tehnologice, care au doar 2 luni de vacanta.

    1. Ma *ac in saptamana lot verde. Din cauza acestei porcarii ne-au chemat la scoala la 30 de grade, numai ce am iesit din luna august? Niste idioti.E o vorba in popor, cu aplicabilitate in multe domenii: Nu e prost cel care cere, ci cel care da. Cata vreme ni se vor baga constant le gat fel si fel de directive demne de in stapan de sclavi pe o plantatie si noi le acceptam fara cracnire, meritam sa le ingurgitam hotararile aberante. Nu am vazut tagma mai dezbinata decat cea a cadrelor didactice. Cu parere de rau o spun, desi sunt si eu profesor. De cate ori a fost vreo greva mai importanta, colegii mei au refuzat sa participe. Atunci si-au amintit toti ca au rate, ca au copii, ca au citit ei pe FB nu stiu ce…. Din 90 cat cuprinde cancelaria noastra, au semnat de greva 24. Dar daca se obtin drepturile, ei sunt primii care le asteapta. Corect ar fi: nu ai participat la greva, nu iti primesti drepturile in urma grevei. Simplu: Ca sa castigi trebuie sa mai și risti.

  2. Chiar si cand masca era obligatorie, o purtau corect maxim 7 elevi din 30 iar ferestrele erau vesnic inchise din cauza curentului. Pana si clasa cu un parinte si 4 bunici decedati avea tot timpul ferestrele inchise. Apoi, 2 colegi, nepurtatori de masca in orele de curs, au luat covid si practic si-au ucis mamele acasă. Credeti ca dupa aceste drame le-au venit mintile cele de pe urma? Dimpotriva. Au avut ca prima grija sa stranga bani pentru coroanele urmatorilor 4 colegi cu parintii decedati, si tot fara masca in interior. De vreo cateva luni au luat-o din greu pe calea conspiratiilor.

    1. Si la noi la fel.Nici dupa 3 parinti de cadre didactice morti, 4 socri grav bolnavi si 28 de profesori covidati nu au inteles sa poarte masca la ultimele 2 sedinte inainte ca presedintele sa anunte ca a disparut Covidul. Eram singurul prost cu masca la sedinte si la ore.Ajunsesem sa fiu constant intrebat daca sunt racit de port masca. Asa ceva…Bineinteles, camcelaria a devenit o Poiana lui Iocan in materie de conspiratii, ca asa ‘stiu ei mai bine” sau “asa au vazut pe Facebook”. Din 60 de cadre didactice, 32 s-au vacinat prin constrangere si 3 din convingere. Nu purtau masca in pandemie nici director, secretara sau contabil. Omul de serviciu nu a purtat niciodata, paznicul la fel. Romanii, singura natie care “stie ea mai bine” ca virusul din cauza caruia au murit sute de milioane de oameni e doar o manipulare a Ocultei Mondiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Bacalaureatul va avea o nouă probă: ”creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini”. Materiile propuse de ministru pentru fiecare tip de Bac

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat o nouă schemă de materii pentru examenele naționale de Bacalaureat. Bacalaureatul pentru studiile teoretice (științe), cel pentru studiile socio-umaniste și cel pentru studii vocaționale…
Vezi articolul

Federația părinților cere Ministerului Sănătății să ofere date epidemiologice referitoare la copii, înaintea începerii anului școlar / Declarația pe propria răspundere “nu este conformă cu competențele medicale ale părinților”

Federația Națională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar (FNAP-IP) solicită Ministerului Sănătății să ofere, în contextul măsurilor sanitare propuse pentru reînceperea școlii, datele epidemiologice referitoare existente cu privire la…
Vezi articolul