Educație Știri

Andronescu a reluat într-o conferință, după ce a fost demisă, că ea a învățat să nu se urce cu un străin în mașină: Am făcut această afirmație încercând să ducem spre școala ce putem noi să ducem, ca aceste lucruri să nu se mai întâmple

Citire în 2 min
Ecaterina Andronescu a reluat, într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Educației, declarația în urma căreia a fost demisă de premierul Viorica Dăncilă, și anume că ea a învățat să nu se urce în mașină cu oameni necunoscuți. “Am făcut această afirmație extrem de impresionată fiind de cazul de la Caracal și încercând să ducem spre școală ce putem noi să ducem, adică să-i informăm pe copii și să-i învățăm suplimentar față de ceea ce fac parinții acasă, ca aceste lucruri să nu se mai întâmple”, a susținut Andronescu vineri seară, într-o conferință organizată la câteva ore după ce a fost demisă.

“Faptul că doamna prim-ministru a luat această decizie este, fără îndoială, în fişa postului domniei sale. Dar că am aflat din presă, asta mi se pare că este oarecum mai nepotrivit, mai neobişnuit”, a afirmat Andronescu.

Eu cred că nu era nimic, dar absolut nimic care să fie un atac la adresa Alexandrei sau a părinților ei. Dimpotrivă, sunt o persoană care empatizează cu cel aflat în nevoie, dar să îi învățăm pe copii care sunt potențialele pericolele“, a declarat Ecaterina Andronescu, în conferința de presă.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Viorica Dăncilă a fost nemulțumită de faptul că Ecaterina Andronescu nu a schimbat imediat structura anului școlar 2019-2020, așa cum i-a cerut în urmă cu două zile, iar declarația referitoare la faptul că ea a învățat să nu se urce în mașină cu oameni necunoscuți ar fi atras direct critici către guvern.

  • Amintim că premierul Dăncilă a anunțat astăzi, pe pagina sa de Facebook: “Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate…”
  • Andronescu declarase joi seară, la Antena 3, în legătură cu crimele de la Caracal, că ea a învățat să nu se urce în mașină cu oameni necunoscuți.
  • “Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, a scris Dăncilă, potrivit G4Media.ro.
Citește și:

 

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

EXCLUSIV Primele rezultate ale licitației pentru manuale pentru clasa a VII-a: Art Klet și Litera, marii câștigători. Manualele nu vor fi în școli pe 9 septembrie

Raluca Pantazi

Copii din România și Polonia, hărțuiți în școlile britanice: Un grup m-a urmărit strigând “Ukip” și că ar trebui să mă întorc la mine în țară

R.P.

Sindicatele din educație cer PNL să-l sancționeze pe Cîțu, după ce a criticat salariile bugetarilor și a propus taxarea lor sau renunțarea la vouchere și sporuri

R.P.

2 comentarii

Zah Ioan 3 august 2019 at 04:51

Una din marile probleme ale invatamantului romanesc este dezinteresul total al scolii,al parintilor si in general al intregii societati romanesti fata de educatia pe care aceasta trebuie si este obligata sa o dea tuturor elevilor. Asta se vede din lipsa unei discipline in materia scolara privind comportamentul, sub toate aspectele, al oamenilor in societate. S-a preferat sa se introduca ca materie religia . Personal am trimis un mail Prim-Ministrului Romaniei,propunand sa analizeze si sa dispuna introducerea unei asemenea discipline dar nu mi s-a raspuns nimic, nici macar ca s-a primit propunerea. Asta a fost, este si va fi clasa politica a unui stat esuat asa cum a devenit Romania.

Răspuns
Ilie Corina 2 august 2019 at 20:08

Sună a răzbunare,nu????Să le dam lor bani la hotelurile lor de mizerii,să nu cumva sa mai cheltuie ei cu copii cu un amarat de corn de nici cățeii nu-l mănâncă!!!!! Vacanta sa le de-a copiilor mai bine iarna,când sunt cheltuieli mai mari!!!?

Răspuns

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.