Andronescu a reluat într-o conferință, după ce a fost demisă, că ea a învățat să nu se urce cu un străin în mașină: Am făcut această afirmație încercând să ducem spre școala ce putem noi să ducem, ca aceste lucruri să nu se mai întâmple

2.521 de vizualizări
Foto: www.gov.ro
Ecaterina Andronescu a reluat, într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Educației, declarația în urma căreia a fost demisă de premierul Viorica Dăncilă, și anume că ea a învățat să nu se urce în mașină cu oameni necunoscuți. “Am făcut această afirmație extrem de impresionată fiind de cazul de la Caracal și încercând să ducem spre școală ce putem noi să ducem, adică să-i informăm pe copii și să-i învățăm suplimentar față de ceea ce fac parinții acasă, ca aceste lucruri să nu se mai întâmple”, a susținut Andronescu vineri seară, într-o conferință organizată la câteva ore după ce a fost demisă.

“Faptul că doamna prim-ministru a luat această decizie este, fără îndoială, în fişa postului domniei sale. Dar că am aflat din presă, asta mi se pare că este oarecum mai nepotrivit, mai neobişnuit”, a afirmat Andronescu.

Eu cred că nu era nimic, dar absolut nimic care să fie un atac la adresa Alexandrei sau a părinților ei. Dimpotrivă, sunt o persoană care empatizează cu cel aflat în nevoie, dar să îi învățăm pe copii care sunt potențialele pericolele“, a declarat Ecaterina Andronescu, în conferința de presă.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Viorica Dăncilă a fost nemulțumită de faptul că Ecaterina Andronescu nu a schimbat imediat structura anului școlar 2019-2020, așa cum i-a cerut în urmă cu două zile, iar declarația referitoare la faptul că ea a învățat să nu se urce în mașină cu oameni necunoscuți ar fi atras direct critici către guvern.

  • Amintim că premierul Dăncilă a anunțat astăzi, pe pagina sa de Facebook: “Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate…”
  • Andronescu declarase joi seară, la Antena 3, în legătură cu crimele de la Caracal, că ea a învățat să nu se urce în mașină cu oameni necunoscuți.
  • “Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, a scris Dăncilă, potrivit G4Media.ro.
Citește și:

 


3 comentarii
  1. Din pacate, dna ministru a creat de fiecare data haos in sistem. Munti de maculatura si haos, comasari si desfiintari de scoli, dezastru. Programe scolare schimbate peste noapte, fara nici un suport de curs in domeniul tehnic, si mii de specialisti consumatori de bani si generatori de maculatura.
    Doamne ajuta ca am scapat de ea!

  2. Una din marile probleme ale invatamantului romanesc este dezinteresul total al scolii,al parintilor si in general al intregii societati romanesti fata de educatia pe care aceasta trebuie si este obligata sa o dea tuturor elevilor. Asta se vede din lipsa unei discipline in materia scolara privind comportamentul, sub toate aspectele, al oamenilor in societate. S-a preferat sa se introduca ca materie religia . Personal am trimis un mail Prim-Ministrului Romaniei,propunand sa analizeze si sa dispuna introducerea unei asemenea discipline dar nu mi s-a raspuns nimic, nici macar ca s-a primit propunerea. Asta a fost, este si va fi clasa politica a unui stat esuat asa cum a devenit Romania.

  3. Sună a răzbunare,nu????Să le dam lor bani la hotelurile lor de mizerii,să nu cumva sa mai cheltuie ei cu copii cu un amarat de corn de nici cățeii nu-l mănâncă!!!!! Vacanta sa le de-a copiilor mai bine iarna,când sunt cheltuieli mai mari!!!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like
Radu Gologan / Foto: Digitaliada

Soția matematicianului Radu Gologan a fost testată pozitiv COVID-19. “Ne facem treaba, ne-am ținut cursurile online. DSP a sunat și a promis că urmează să vină o salvare să o ducă într-un centru medical să o evalueze. Ceea ce nu s-a întâmplat, așteptăm de 24 de ore”

Soția matematicianului Radu Gologan, Roxana Goga, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Contactat de Edupedu.ro, profesorul universitar a povestit că “acum 3 zile a început să tușească, am mers…
Vezi articolul