Anglia: Școlile primare ar urma să reia activitatea pe 1 iunie, a anunțat premierul Boris Johnson. Elevii din clase mari și cei din Țara Galilor și Scoția mai stau acasă

1.219 vizualizări
Premierul britanic Boris Johnson / Sursa: Youtube-BBC
Guvernul britanic intenționează să redeschidă parțial școlile începând cu 1 iunie, de când ar urma să își reia activitatea și unele magazine, într-una din primele faze de ușurare a perioadei de izolare, a anunțat duminică seară premierul Boris Johnson, citat the The Guardian. Primele măsuri de relaxare, foarte limitate, vor fi introduse de miercuri, când vor fi permise mai multe activități în aer liber. Școlile ar urma să fie deschise, la nivel de învățământ primar, înaintea deschiderii altor unități, precum unele baruri și restaurante, care ar putea să se redeschidă în iulie.

Elevii de gimnaziu și liceu care își vor da examenele anul viitor vor avea ocazia să se vadă cu profesorii lor înainte de sfârșitul actualului semestru, dar nu există niciun plan pentru ceilalalți elevi din învățământul secundar să revină la școală înainte de începutul următorului an școlar.

Tot The Guardian notează că anunțul a fost primit cu scepticism în rândul directorilor de școală. Publicația citează o directoare care apreciază că termenul de 1 iunie este “optimist” și că guvernul a îngreunat situația prin decizia ca elevii din școala primară să fie primii care revin la clasă, ei fiind dificil de administrat din punctul de vedere al distanțării sociale.

Un anunț al guvernului Johnson în privința școlilor era așteptat cu nerăbdare, iar săptămâna trecută începuseră să fie vehiculate informații cu privire la o redeschidere începând cu 1 iunie.

La sfârșitul săptămânii, planurile păreau abandonate după ce sindicatele din învățământ au emis o poziție dură cu privire la eventuala redeschidere la acea dată, apreciind că școlile nu pot fi redeschise atât timp cât nu e pus la punct un regim sever de testare pentru noul coronavirus, după cum scria, vineri, același ziar. În Marea Britanie sistemul de învățământ fiind descentralizat, guvernele din Scoția și Țara Galilor anunțaseră deja că școlile nu vor fi redeschise pe 1 iunie.

Marea Britanie, țară grav afectată de coronavirus, s-a numărat printre ultimele din Europa care a decis închiderea școlilor, în martie.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Decizia privind deschiderea școlilor trebuie descentralizată. În rural, unde sunt mai puțini elevi la clasă, lecțiile se vor desfășura la școală – președintele Federației Părinților, după întâlnirea cu reprezentanții ministerelor Educației și Sănătății

Odată cu deschiderea școlilor în toamnă, atât instituțiile statului, la nivel central și local, cât și familiile, părinții și elevii vor trebui să împartă responsabilitatea unor reguli de prevenire a…
Vezi articolul