Apel al Inspectoratului Școlar București, înainte de începerea școlii: Părinții “să nu se implice în activități complexe de igienizare și de reabilitare a spațiilor școlare”, este responsabilitatea primăriilor

1.611 vizualizări
FOTO: Vitalie Cojocari
Inspectorul școlar general din București și reprezentantul părinților din Capitală au transmis oficial un mesaj către asociațiile și comitetele de părinți, cu o lună înainte de începerea școlii: “să nu se implice în activități complexe de igienizare și de reabilitare a spațiilor școlare, aceste acțiuni aflându-se în responsabilitatea exclusivă a autorităților administrațiilor publice locale”.

Apelul Inspectoratului Școlar al Capitalei a venit în aceeași zi în care Știrile Pro TV au făcut public cazul unei instituții de învățământ din București unde părinții din 2 clase au plătit pentru reparații, deși școala are fonduri de 100.000 euro. Iar Capitala nu este singura în care părinții strâng bani pentru a vărui sau a cumpăra mobilier, deși legea spune că autoritățile locale sunt cele responsabile de așa ceva.

Comunicatul integral trimis de Inspectoratul Școlar București, înainte de începutul școlii:

Referitor la situația pregătirii unităților de învățământ sub aspectul igienizării și reabilitării pentru începutul anului școlar 2019-2020, Inspectoratul Școlar București, reprezentat de Inspectorul Școlar General, Ioana Mihaela Neacșu și președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți-București, Eugen Ilea, recomandă asociațiilor de părinți și comitetelor de părinți ale claselor, să nu se implice în activități complexe de igienizare și de reabilitare a spațiilor școlare, aceste acțiuni aflându-se în responsabilitatea exclusivă a autorităților administrațiilor publice locale.

ISMB și FNAP-București încurajează comunicarea directă a reprezentanților părinților cu directorii unităților de învățământ, în vederea prioritizării investițiilor care trebuie realizate și a finalizării tuturor lucrărilor, până la debutul anului școlar 2019-2020.

Apreciem că activitățile pe care le au asociațiile de părinți în școli trebuie să se manifeste în principal în zona procesului educațional și să nu greveze asupra bugetului familiilor elevilor, prin inițiative individuale sau colective, care nu aparțin ca responsabilitate acestora”.

DOCUMENT:

Foto: ISMB
Citește și:

 

 


2 comentarii
  1. Și dacă primăriile nu fac? În articole scrie că direcțiunile au încercat din mai, dar primăria spune că nu există suficiente echipe de lucrători, deci?

  2. Ce limbaj de lemn. La clasele unde se da din coate sa fie trecuti “pe lista”, de multe ori invatatoarele au si pretentii, stiind ca au de la cine. Sper ca au fost toti parintii de acord, nu ca de obicei porta-vocea neoficiala a “doamnei” lanseaza propunerea pe grupul de whatsapp si ceilalti de jena, de mila, de sila zic da. Daca se trezeste vreunul sa comenteze ceva este atacat imediat si ulterior izolat.
    Pe de alta parte bravo lor, la Vianu, mandria capitalei, in unele clase pica usile in capul elevilor si bucati de tencuiala. Iar bancile sunt de pe vremea lu” mam-mare. Sa astepte sa le repare/modernizeze primaria, poate nici nu mai e nevoie, ca maine copilul e absolvent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Scheletul unui pterozaur, găsit în Scoția, i-a condus pe cercetători la concluzia că aceste reptile zburătoare erau mai mari cu zeci de milioane de ani înainte de ceea ce au crezut până acum

Un maxilar fosilizat găsit pe ţărmul insulei Skye din Scoţia i-a condus pe cercetători la descoperirea scheletului unui pterozaur care le-a arătat că aceste uimitoare reptile zburătoare şi-au mărit dimensiunile…
Vezi articolul

Mai multe asociații de elevi și Federația Părinților și Aparținătorilor Legali critică ordinul de ministru care introduce pilotarea evaluării standardizate în acest final de an școlar: Vor fi aceste teste în concordanță cu programa școlară și sunt avizate de minister?

FePAL și mai multe asociații de elevi ridică un semn de întrebare privind introducerea evaluării standardizate la nivel de program pilot, chiar din acest final de an școlar, propusă printr-un…
Vezi articolul