Aproape 2.000 de tineri români în vârstă de 18 ani vor putea primi un permis de călătorie gratuit cu trenul prin Europa, anunță Comisia Europeană pentru programul DiscoverEU 2024

539 de vizualizări
Foto: © Jetsam86 | Dreamstime.com
Aproape 2.000 de tineri români născuți în 2006 vor putea călători în întreaga Europă cu ajutorul permiselor „DiscoverEU”, a anunțat Comisia Europeană (CE), marți, într-un comunicat de presă, potrivit G4Media.ro. Ar urma să poată călători oricând din iunie anul acesta până în septembrie 2025.

Un număr de 1.974 de tineri români în vârstă de 18 ani vor primi un permis de călătorie gratuit pentru a explora diversitatea Europei, pentru a afla lucruri noi despre istoria și despre patrimoniul cultural al acesteia, precum și pentru a cunoaște oameni de pe întreg cuprinsul continentului. Acest lucru se datorează inițiativei „DiscoverEU”, finanțată în cadrul programului Erasmus+.

Cei ale căror cereri din cadrul rundei de înscrieri DiscoverEU din luna octombrie 2023 au fost aprobate primesc astăzi vestea cea bună. Ei vor călători în principal cu trenul, în perioada martie 2024 – mai 2025”, se arată în comunicatul Comisiei.

Această rundă de înscrieri DiscoverEU a fost deschisă tinerilor născuți între 1 ianuarie 2005 și 31 decembrie 2005, atât din statele membre ale UE, cât și din țările asociate Erasmus+. În cadrul acestei runde s-au înscris în total 144.038 de tineri, dintre care 36.318 au fost selectați, precizează CE.

Runda de înscrieri pentru anul 2024 se deschide în primăvară la o dată care va fi anunțată ulterior. Ar urma să poată participa tinerii născuți între 1 iulie 2005 și 30 iunie 2006.

DiscoverEU este o ocazie unică de a realiza o călătorie de neuitat în întreaga Europă, unde fiecare escală creează noi legături între oameni și scoate în evidență numeroasele fațete ale frumuseții Europei.

Tuturor tinerilor exploratori care se lansează în această călătorie remarcabilă le spun: fie ca fiecare loc pe care îl vizitați să vă lărgească orizonturile, fiecare interacțiune să vă îmbogățească spiritul și fiecare întâlnire pe care o veți avea să vă lase o amintire de neuitat!”, a declarat comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Iliana Ivanova.

Până în prezent, peste 11.600 de tineri români au beneficiat de un astfel de permis de călătorie, mai precizează Executivul de la Bruxelles.

FOTO DOCUMENT Fișa informativă DiscoverEU – ianuarie 2024:

DiscoverEU include și o dimensiune de învățare, cu întâlniri sau sesiuni de informare înaintea plecării, desfășurate în întreaga Europă. Tinerii participanți se pot înscrie în grupul oficial de pe Facebook #DiscoverEU pentru a lua legătura cu comunitatea DiscoverEU.

Foto: © Jetsam86 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alina Gorghiu (PNL) justifică reacția ministrului Deca privind retragerea atribuțiilor secretarului de stat PSD, Florian Lixandru: “Dacă un secretar de stat al unui ministru PSD s-ar opune sau ar critica public proiectul ministrului PSD sau proiectul guvernului condus de Marcel Ciolacu premier, cred că nu le-ar pica bine colegilor din PSD”

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a spus despre cazul secretarului de stat în ministerul Educației, Florian Lixandru, care săptămâna trecută și-a pierdut pentru o zi atribuțiile în minister pe…
Vezi articolul

CCR a admis sesizarea PSD pe proiectul de modificare a legislaţiei în domeniul transportului de persoane / Consiliul Elevilor: Problema transportului elevilor rămâne nerezolvată până când serviciile de transport nu vor redeveni publice

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea PSD asupra proiectului pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea. Agerpres…
Vezi articolul

Cazul învățătorului de la Iași, consilier județean PNL: Inspectoratul Școlar trimite audit managerial la școala unde predă acesta, acuzat că a bătut o elevă de a II-a și că își terorizează clasa. ISJ acuză școala de „tendința de ignorare a gravității faptelor prezumate”

„I.S.J. Iași a demarat o acțiune de audit managerial la Școala „M . Codreanu”, în conformitate cu atribuțiile ce ne revin”, se arată într-un răspuns al Inspectoratului Școlar Iași transmis…
Vezi articolul

Senatorul USR Ștefan Pălărie îi cere Ligiei Deca să le spună profesorilor care sunt eforturile concrete și clare întreprinse de Ministerul Educației pentru ca salariile profesorilor să crească de la 1 ianuarie 2024 și de ce primele didactice nu sunt asigurate din fonduri europene

Senatorul USR Ștefan Pălărie îi cere ministrului Educației într-o scrisoare deschisă, să le spună profesorilor “care sunt eforturile concrete și clare întreprinse de Ministerul Educației pentru ca salariile profesorilor să…
Vezi articolul