Aproape 30 de școli din județul Timiș, dintre care 16 în mediul rural, nu au autorizație sanitară de funcționare, anunță prefectul Mihai Ritivoiu

202 vizualizări
Foto: Facebook.com/ Școala 80 București
Un număr de 27 de unităţi de învăţământ din judeţul Timiş, majoritatea din mediul rural, nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, a declarat, vineri, prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, peste 100.000 de elevi vor începe nou an şcolar în cele 617 unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Timiş, 27 dintre ele (nouă din mediu urban şi 16 din rural) neavând autorizaţie sanitară de funcţionare.

Din totalul unităţilor de învăţământ, 20 au depus documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei.

Conform datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, în noul anul şcolar, 16 unităţi de învăţământ îşi vor desfăşura activitatea în clădiri noi sau construcţii de extindere și 20 de unităţi de învăţământ îşi vor desfăşura activitatea în clădiri reabilitate/parţial reabilitate.

Pentru 10 unităţi de învăţământ va fi necesară relocarea unor grupe de grădiniţă şi clase din cauza lucrărilor de reabilitare neterminate până la începerea anului şcolar (una în mediul urban şi nouă în mediul rural).

De asemenea, din cauza lipsei de spaţiu la unele unităţi de învăţământ, 108 clase vor funcţiona în spaţii modulare.

În judeţul Timiş nu sunt unităţi de învăţământ cu toalete de tip latrină, toate unităţile de învăţământ având toalete interioare, arată datele oficiale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, ministrul Educației: Scopul profesorului nu poate fi doar să termine programa. Scopul ar trebui să fie ca fiecare copil să aibă competențele pe care le presupune parcurgerea disciplinei respective în fiecare an

Ligia Deca critică profesorii care se concentrează doar pe terminarea programei și susține că aceștia trebuie să se concentreze pe competențele copiilor din parcurgerea programei respective – „acolo trebuie să…
Vezi articolul

Planurile-cadru: Geografia, disciplină de Bacalaureat, “trebuie să se regăsească în toți anii de studiu, iar la clasa a XII-a să fie 2 ore pe săptămână” – memoriul unei filiale a Societății de Geografie din România

Propunerile de planuri-cadru includ prea puține ore de geografie, disciplină de Bacalaureat pentru care, la liceele teoretice, e menționată o singură oră pe săptămână în clasa a XII-a, atrage atenția…
Vezi articolul