Aproape 300 de elevi olimpici din județul Maramureș sunt în tabere de vară gratuite, anunță noul inspector școlar

450 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Bout Odarca
Aproape 300 de elevi olimpici se vor afla în tabere de vară în mai multe localităţi rurale din judeţ, a informat, miercuri, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, Mihai Pop, transmite Agerpres.

Conform acestuia, trimiterea olimpicilor în tabere şcolare face parte din proiectul “Maramureşul susţine excelenţa”.

“Elevii premiaţi la etapele judeţene şi naţionale ale concursurilor şi olimpiadelor şcolare din anul şcolar 2021-2022, alături de profesorii cu merite deosebite în pregătirea lor, participă la ateliere tematice, activităţi practice şi de agrement, specifice disciplinelor: limba şi literatura română, limbi moderne, biologie, arte, istorie, geografie, limba maghiară maternă, limba romani, limba germană maternă, limba ucraineană maternă, fizică, chimie, astronomie şi tehnologii”, a spus Mihai Pop.

Acesta a indicat și că elevii vor ajunge în mai multe localităţi rurale din Maramureş:

“Taberele sunt organizate în localităţi cu rezonanţă istorică din judeţul Maramureş, astfel încât elevii să vină în contact direct şi cu valorile şi tradiţiile locale. Scopul proiectului este de a cultiva şi promova performanţa în educaţie, dar şi cultivarea respectului cuvenit valorilor autentice ale învăţământului românesc”, a mai precizat inspectorul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul de Interne: Peste 17.500 din 25.500 de clădiri școlare nu sunt autorizate de ISU / Încălzirea nu este asigurată în 574 de școli (3,4%). Florin Cîțu: Avem nevoie de o verificare a tuturor clădirilor în care funcționează școlile

Dintr-un total de 25.539 de clădiri în care funcționează unități școlare, peste 17.500 nu au autorizație din partea inspectoratelor pentru situații de urgență în caz de incendiu, 4.171 sunt autorizate,…
Vezi articolul