Aproape jumătate dintre candidații admiși la Institutul Național al Magistraturii sunt absolvenți ai Facultății de Drept a Universității din București

15.420 de vizualizări
ciocan
Photo 143558745 © Khwaneigq | Dreamstime.com
Din totalul de 284 de candidați admiși la Institutul Național al Magistraturii, 132 sunt absolvenți ai Facultății de Drept a Universitatea București, reprezentând un procent de 46,47% din total, se arată într-un comunicat de presă.

Aproape jumătate dintre candidații admiși la Institutul Național al Magistraturii sunt absolvenți ai Facultății de Drept a Universității din București. Astfel, din totalul de 284 de candidați admiși, 132 sunt absolvenți ai Facultății de Drept a UB, reprezentând un procent de 46,47% din total, se arată în comunicatul de presă.

Rezultatele concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, desfăşurat în perioada iulie 2021 – aprilie 2022, au fost validate joi, 17 martie 2022.

“Reușita din 2022 se înscrie în linia ascendentă din ultimii ani, când rezultatele absolvenților Facultății de Drept a Universității din București s-au situat între 33-38% începând cu anul 2016. La precedentul concurs, desfăşurat în perioada septembrie 2019 – februarie 2020, procentul de absolvenți ai Facultății de Drept a UB care au ocupat unul dintre posturile scoase la concurs de Institutul Național al Magistraturii a fost de 42,72%. 

Facultatea de Drept a Universității din București îi felicită pe toți candidații admiși și le urează mult succes în activitatea pe care o vor desfășura,” scrie în comunicatul de presă.

Facultatea de Drept a Universității din București îi felicită, de asemenea, pe toți candidații admiși și, în mod special pe cei care provin de la celelalte facultăți componente ale Hexagonului Facultăților de Drept care, împreună cu absolvenții UB, reprezintă 88,38% din totalul celor admiși.

În prezent, Hexagonul Facultăților de Drept este un consorțiu informal al celor mai prestigioase facultăți de drept din România: Facultatea de Drept a Universității din București, Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Drept a Universității din Craiova, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara.

Photo 143558745 © Khwaneigq | Dreamstime.com /  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lista integrală a școlilor și grădinițelor cu rata de vaccinare care indică faptul că pot funcționa cu prezență fizică săptămâna viitoare, 15-19 noiembrie, a fost publicată de Ministerul Educației. Este vorba despre peste 12.800 de unități / În aproape 5.000 personalul încă nu e vaccinat peste 60%

Ministerul Educației precizează că funcționarea unităților de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și structuri arondate în săptămâna 15 – 19 noiembrie 2021 va fi cu școală față în față pentru…
Vezi articolul

Irlanda, prima ţară din UE cu restricţii pentru întreaga populaţie timp de 6 săptămâni, lasă școlile şi creşele deschise. Premierul irlandez: “nu ne vom permite ca viitorul copiilor şi tinerilor noştri să fie o altă victimă a acestei boli”

Irlanda va fi prima ţară din UE care va institui restricţii pentru întreaga populaţie începând din noaptea de miercuri spre joi, în contextul pandemiei de COVID-19, a anunţat luni premierul…
Vezi articolul

Dezbatere Edupedu.ro – UiPath Foundation - Brio.ro

VIDEO Raluca Negulescu-Balaci, director executiv UiPath Foundation: În educație nu funcționează intervențiile pe termen scurt, ci exact opusul – intervenții pe termen lung, în așa fel încât elevii să recupereze decalajul educațional

În educație nu funcționează intervențiile pe termen scurt, ceea ce funcționează în schimb este exact opusul – „intervenții pe termen lung, în așa fel încât elevii să recupereze decalajul educațional…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu a încercat să nuanțeze declarația prin care a calificat drept “grup de interese” pe cei 100 de intelectuali care cereau prelungirea dezbaterii legilor Educație și susține că „Nu este nimic rău să fie format un grup de interese”

„Nu este nimic rău să fie format un grup de interese. Interesele sunt multe și sunt majore atunci când este vorba despre educație, este normal să fie exprimate, este absolut…
Vezi articolul