Asociații ale elevilor: pe surse s-a aflat că în bugetul de stat nu au fost incluse fonduri pentru transportul gratuit al elevilor / “Ligia Deca și Sorin Cîmpeanu să își dea demisia”

435 de vizualizări
Foto: Pexels.com
“Pe surse, s-a aflat” că sumele pentru transportul gratuit al elevilor, pe care organizații ale elevilor au cerut autorităților să le includă în bugetul de stat, “nu vor fi acordate, în ciuda faptului că legea prevede acest lucru de peste un an”, arată vineri, într-un comunicat de presă, mai multe asociații județene ale elevilor. Acestea cer demisia consilierului prezidențial Ligia Deca și a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pe care îi acuză e “malpraxis educațional”.

În comunicatul lor, Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Timiş (AETm) arată că “lipsa acestor fonduri reprezintă un impediment pentru elevi, Consiliile Judeţene din ţară refuzând să asigure transportul gratuit al elevilor din această cauză. Astfel, elevii ajung să fie puşi în situaţii periculoase (…)”.

Organizațiile spun că “neasigurarea, pentru un al doilea an la rând, a acestor sume ar însemna o încălcare flagrantă a statului de drept, fiind încălcată astfel Legea Educaţiei”.

Și susțin că “atât Sorin Cîmpeanu, cât şi Ligia Deca comit un malpraxis educaţional de neiertat, jucându-se cu vieţile elevilor, existând riscul de a se ajunge la un nou caz Caracal din vina lor! (…) Nişte persoane atât de iresponsabile nu pot fi puse să aibă grijă de educaţia elevilor! Solicităm ca Ligia Deca şi Sorin Cîmpeanu să îşi dea demisia de urgenţă!”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like