AUR, primul partid care anunță că e primit de Cîmpeanu la Ministerul Educației. Ce răspuns a obținut

1.783 de vizualizări
George Simion / Foto: AUR
Reprezentanți ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au avut miercuri, de la ora 11:00, o întrevedere cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Este primul partid care anunță că are o întâlnire cu noul ministru, de la preluarea mandatului acestuia din urmă. Tema discuțiilor de la Ministerul Educației vizează redeschiderea școlilor.

Reprezentanții AUR susțin că au solicitat redeschiderea școlilor pe data de 11 ianuarie, la încheierea vacanței de iarnă a elevilor.

Aceștia mai susțin că deschiderea școlilor nu trebuie condiționată de vaccinarea profesorilor.

„Cerem deschiderea tuturor instituțiilor de învățământ, fără deosebire între cele de stat și cele private, începând cu 11 ianuarie. Așa-zisa școală online este o utopie. Cerem transparență și publicarea rapoartelor Inspectoratelor școlare cu privire la rata de acces a copiilor la internet.

Singurele școli pentru care se justifică suspendarea cursurilor față în față sunt cele unde există focare de infecție.

Nu în ultimul rând, considerăm că nu are nicio relevanță numărul cadrelor didactice dispuse să se vaccineze. Vaccinarea un act medical opțional. Decizia deschiderii școlilor nu trebuie să fie condiționată”, a declarat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

Într-o postare pe Facebook, după întâlnirea cu Cîmpeanu, reprezentanții AUR susțin că “Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ne-a spus la întrevedere că ar redeschide de mâine școlile dacă ar putea, dar că această decizie nu îi aparține lui, ci Consiliului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), iar ultimul cuvânt îl are Consiliul Național al Cercetării Științifice.

Mergem înainte și cerem CNSU să ia decizia pe care o așteaptă copiii, părinții, cadrele didactice și toți cei care observă că școala online nu este școală: redeschiderea unităților de învățământ după vacanța de iarnă”.

Foto: AUR


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Surse: Inspectoratele școlare au fost eliminate din procedura de stabilire a școlilor care fac ore remediale. Școlile pot să organizeze cursurile cu elevii fără aprobare de la inspectorat – DOCUMENT

Inspectoratele școlare nu mai au niciun cuvânt în decizia școlilor de a organiza ore remediale. Noul ordin de ministru care modifică regulile de aplicare a programului “Școala după școală” prevede…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Campania de vaccinare în școli este blocată. Nicio școală nu a solicitat echipe mobile pentru că „sunt neclarități cu privire la bază legală a formularului” prin care școlile pot solicita intenția de vaccinare, anunță ministrul Educației

Școlile nu au solicitat echipe mobile de vaccinare după prima săptămână de școală, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care a denunțat într-o declarație la AlephTV existența unui blocaj legat de…
Vezi articolul