Austria deschide școlile luni: Elevii și profesorii, obligați să poarte măști FFP2 și se testeze de 3 ori pe săptămână. Două dintre teste trebuie să fie PCR. Acestea sunt gratuite în Austria

1.175 de vizualizări
Foto: © Najmi Arif Norkaman | Dreamstime.com
Luni, școlile se redeschid în Austria cu prezență fizică, dar cu reguli stricte: trei teste de COVID-19 săptămânale vor fi obligatorii pentru elevi şi profesori, dintre care două trebuie să fie teste PCR, scrie Agerpres.

Austria este în valul cinci al pandemiei, dar deschide școlile luni cu prezenţă fizică, elevii și profesorii vor fi obligați să se testeze de 3 ori pe săptămână, dintre care două vor trebui să fie teste PCR. Testele PCR sunt gratuite în Austria.

  • Directorul general pentru sănătate publică din Austria, Katharina Reich, a declarat că închiderea şcolilor va fi “ultima soluţie” pe care ar lua-o, dar nu o exclude.

Circa 85% dintre cadrele didactice austriece sunt vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă, în timp ce în rândul elevilor cu vârste între 12 şi 17 ani rata imunizării – prin vaccinare sau trecere prin boală – era de circa 55% la sfârşitul lunii decembrie.

Elevii şi profesorii trebuie să poate permanent o mască FFP2. Ca măsură de precauţie suplimentară, guvernul austriac le-a cerut părinţilor să-şi testeze copiii PCR în acest weekend de dinaintea redeschiderii şcolilor.

Vineri au fost confirmate în această ţară 8.786 noi cazuri de COVID-19. Presiunea asupra sistemului sanitar începe totuşi să scadă ca rezultat al lockdown-ului instituit între 22 noiembrie şi 11 decembrie, numărul pacienţilor COVID-19 internaţi fiind de 929, dintre care 278 la ATI, mai puţin de jumătate faţă de situaţia din noiembrie, mai scrie Agerpres.

Foto: © Najmi Arif Norkaman | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Orban respinge propunerea șefului CJ Harghita de renunțare la masca obligatorie în clasele primare în județele din scenariul verde: Nu are niciun fundament, iar copiii sunt ascultători, respectă această regulă la școală

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, la Iași, că propunerea președintelui Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, de renunțare la masca obligatorie în clasele primare în județele din scenariul verde nu…
Vezi articolul