Autoritățile din India vor să-i vaccineze prioritar pe toți cei 10 milioane de profesori înainte de Ziua Profesorului, sărbătorită pe 5 septembrie

188 de vizualizări
Foto: 215370336 © Sumitsaraswat09 | Dreamstime.com
India va trimite milioane de doze suplimentare de vaccinuri anti-Covid-19 în statele sale federale pentru a încerca să îi vaccineze pe toți profesorii din țară până la începutul lunii septembrie, a anunțat ministrul indian al Sănătății miercuri, în contextul în care orele de la școală au început să fie reluate în format fizic, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Pandemia de COVID-19 a afectat deosebit de grav această ţară de 1,35 miliarde de locuitori şi sute de milioane de elevi indieni au fost nevoiţi să rămână timp de mai multe luni acasă. Elevii din familiile sărace au avut un acces limitat sau chiar deloc la educaţia online, precizează sursa citată.

  • Săptămâna trecută, India a aprobat primul vaccin anti-COVID-19 pentru adolescenţi, iar acum încearcă să vaccineze prioritar toți cei aproximativ 10 milioane de profesori şi învăţători din şcolile sale. India a început să îşi vaccineze populaţia adultă la jumătatea lunii ianuarie.

Ce spune ministrul indian al Sănătăţii, Mansukh Mandaviya, într-un text pe Twitter: „Am cerut tuturor statelor federale să încerce să îi vaccineze pe toţi profesorii din şcoli în regim de prioritate înainte de Ziua Profesorilor, care este sărbătorită pe 5 septembrie”. Mandaviya a menționat și că statele federale indiene vor primi pentru această campanie peste 20 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri anti-Covid-19.

Mai multe state indiene au încercat să îşi redeschidă şcolile după debutul pandemiei de anul trecut, însă unele dintre ele au fost nevoite să se închidă din nou atunci când mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost detectate în perimetrele lor, spune sursa citată.

Autorităţile din Gujarat, statul natal al prim-ministrului Narendra Modi, au anunţat că orele de predare în format fizic vor fi reluate pentru elevii din şcolile gimnaziale începând din 2 septembrie, la jumătate din capacitate, pentru prima dată după o pauză de peste 18 luni. Şcolile indiene au fost redeschise pentru elevii din ciclurile superioare în urmă cu aproape o lună.

320 de milioane de copii din India, fără educație de peste un an

Pandemia de COVID-19 a întrerupt procesul educaţional pentru aproape 320 de milioane de elevi indieni din şcolile, liceele şi universităţile naţionale, arată un raport parlamentar publicat în această lună. Acesta recomandă „accelerarea campaniilor de vaccinare pentru toţi elevii, studenţii şi personalul auxiliar, pentru ca şcolile să poată să reînceapă să funcţioneze în regim normal cât mai devreme posibil”.

Vaccinarea anti-Covid-19 în India

India a administrat 596 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, iar aproape 50% din totalul său de 944 de milioane de rezidenţi adulţi au primit cel puţin o doză, în timp ce 14% dintre ei au fost vaccinaţi cu schemă completă. India a raportat un total de 32,5 milioane de infectări cu noul coronavirus – al doilea bilanţ din lume după cel din Statele Unite – şi 435.758 de decese asociate maladiei COVID-19, mai transmite Agerpres.

Foto: 215370336 © Sumitsaraswat09 | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Cum a fost direcționat dosarul premierului Nicolae Ciucă prin metoda ”coperta” către judecătorul Marius Iosif, care s-a pensionat imediat după ce a anulat sesizările de plagiat / Plus: Până anul trecut, Iosif și purtătorul de cuvânt al Guvernului au fost colegi în masonerie

O scăpare a unui funcționar din cadrul Curții de Apel București constituie un indiciu solid, care arată că dosarul în care premierul Nicolae Ciucă a solicitat anularea sesizărilor de plagiat…
Vezi articolul

Focarul cu noua tulpină de virus de la Școala 28 din Capitală a plecat de la un îngrijitor, apoi au urmat directorul și directorul adjunct, spune ministrul Educației: “Ne punem și semne de întrebare cu privire la nivelul de respectare a regulilor”

“Ne punem și semne de întrebare cu privire la nivelul de respectare a regulilor”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la B1TV, în legătură cu focarul de noua tulpină de coronavirus…
Vezi articolul