Avocatul Poporului a atacat la CCR ordonanța pentru decontarea navetei elevilor, pentru că se adresează doar unei categorii de școlari

915 vizualizări
Elevi din cadrul Asociației de Elevi Constanța, protestând / Foto: Facebook.com – AEC
Avocatul Poporului a atacat, miercuri, la Curtea Constituţională OUG 50/ 2021 referitoare la decontarea navetei elevilor. Avocatul Poporului consideră că există motive de neconstituţionalitate extrinsecă, nefiind solicitat avizul Consiliului Economic şi Social, dar şi de neconstituţionalitate intrinsecă, întrucât decontarea este condiţionată de existenţa unui serviciu public de transport în comun, lucru care nu poate fi garantat, dar şi de anumite limitări ale distanţelor şi sumelor, scrie G4Media.ro.

În excepţia de neconstituţionalitate, Avocatul Poporului vorbeşte despre motive de neconstituţionalitate extrinsecă şi intrinsecă.

Astfel, potrivit Avocatului Poporului, OUG 50/2021 ”aduce atingere art 1, alin 5 coroborate cu cele ale art 141 din Constituţie, cât şi ale art 16, al 1, art 32 şi art 49 din Constituţie”.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Răbufnire a premierului Orban la adresa ministrului Educației, după ce Anisie a cerut introducerea a 2 ordonanțe de urgență pe Educație: Nu mi se pare normal ca pe nepusă masă să ne trezim cu 2 OUG despre care habar nu am. Nu mai accept!

Tensiuni în ședința de guvern de astăzi, între premier și ministrul Educației. Ludovic Orban i-a replicat dur ministrului Monica Anisie, după ce aceasta i-a cerut să accepte introducerea pe ordinea…
Vezi articolul