Biblioteca Centrală Universitară Carol I – prima bibliotecă din țară care acceptă plăți online

196 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” din București
Autoritatea pentru Digitalizarea României a extins numărul instituțiilor înrolate în platforma de plăți Ghiseul.ro și se apropie, încet, de pragul de 1000. Recent, printre acestea a apărut și Biblioteca Centrală Universitară Carol I (B.C.U.) – prima bibliotecă din țară care acceptă plăți online. Reprezentanții ADR susțin că pandemia a crescut considerabil apetența cetățenilor în ceea ce privește relaționarea online cu instituțiile statului, așa că platforma prin care poți plăti electronic taxe și servicii publice a trecut de 1 milion de utilizatori. ADR a deschis Ghiseul.ro și pentru interconectarea cu platforme private de plăți și servicii.

Ghiseul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României care oferă posibilitatea contribuabililor de a vizualiza obligațiile de plată existente și sau de a plăti online cu cardul, parțial sau total, taxele și serviciile publice, precum și amenzile existente. ADR a anunțat că printre instituțiile înrolate se numără de acum și prima bibliotecă: utilizatorii B.C.U. vor putea plăti cu cardul, pe internet, taxa de eliberare a permisului de acces în bibliotecă, precum și pe cea de reînnoire a vizei anuale.

Citește articolul complet pe Economedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii, profesorii şi părinţii de la două licee din Odorheiul Secuiesc sunt consiliați psihologic după tragedia de la internat / ”Ca aceşti copii să nu rămână cu traumă, trebuie să lucrăm în permanent”

Consilierea psihologică a elevilor, profesorilor şi părinţilor, după tragedia prăbuşirii unui zid de la internatul din Odorheiu Secuiesc, în urma căreia doi elevi au murit, va continua atât timp cât…
Vezi articolul