BREAKING Casa Regală i-a suspendat distincția „Nihil Sine Deo” lui Sorin Cîmpeanu, în urma scandalului de plagiat, iar numele acestuia a fost șters de pe lista oficială a personalităților decorate – surse

8.916 vizualizări
Foto: Silviu Matei / Agerpres Foto
Casa Regală a României i-a suspendat distincția „Nihil Sine Deo” lui Sorin Cîmpeanu și i-a șters numele de pe lista celor care au primit decorația, de pe site-ul oficial al instituției, potrivit surselor Edupedu.ro. Acestea susțin că decorația este suspendată în acest moment, până la clarificarea situației, dacă verdictul de plagiat rămâne final, distincția urmând să fie retrasă definitiv. Fostul ministru primise decorația în 2018 „pentru întreaga activitate”. Informația a fost publicată pe surse și de site-ul r3media.ro. Retragerea numelui vine după ce Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației în urma unui scandal de plagiat.

Reamintim că fostul ministru a recunoscut public că și-a trecut numele pe cursul universitar al profesorului său coordonator, după ce acesta s-a retras din activitate, însușindu-și documentul academic. Asta după ce Emilia Șercan a dezvăluit plagiatul într-o anchetă publicată în pressone.ro.

Sorin Cîmpeanu a primit decorația în 2018, când era prim-vicepreședinte al partidului Pro România și rector al USAMV București. Fostul ministru și-a trecut decorația în CV la rubrica „premii și distincții”:

Foto de la ceremonia de acordare a distincției.

Pe site-ul Casei Regale, numele lui Sorin Cîmpeanu nu mai apare, locul 99 unde figura acesta, fiind lăsat liber.

Decoraţia regală „Nihil Sine Deo” a fost instituită la 30 decembrie 2009, prin ordinul Majestăţii Sale Regelui Mihai I, Suveranul Casei Regale a României. Regulamentul său a fost modificat la 30 decembrie 2017, prin decret al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române.

Decoraţia regală „Nihil Sine Deo” poate fi acordată personalităţilor marcante din domeniul social, ştiinţific, educaţional, cultural, spiritual, economic, politic şi militar care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanţă de înalt nivel, au avut o iniţiativă ieşită din comun, au dat dovadă de generozitate şi spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăţi prezentul românesc.

Decoraţia regală „Nihil Sine Deo” se poate acorda unui număr de maximum 200 de personalităţi în viaţă, cetăţeni români şi străini. În numărul de 200 se includ şi instituţiile sau organizaţiile distinse.


3 comments
  1. Sunt profesoara din 1989.Oricat m-am straduit sa contribui cu munca mea, nu mi s-au recunoscut rezultatele, pentru ca nu am nici o culoare politica.Nu trebuie blamat mereu, dar trebuie sa se stie adevarul! Nu a fost deloc de partea profesorilor. Sa ne spuna undeva, cum a contribuit la dezvoltarea invatamantului de la noi, daca a fost plecat in ,,comisii” in peste 100 de tari?!(dansul a declarat la tv) De ce numai cei din jur ajung prin minister si nu stim ce lucreaza de educatia a ajuns in prapastie?

  2. “De transportul elevilor nimic, burse la fel nimic, de covid nimic, de caldura in scoli nimic…”
    adica nu cumva problemele pe care ar fi trebuit sa le rezolve…. Sorin Cimpeanu?????

  3. Din pacate traim intr-o societate mediocra.
    A dovedit ca nu este adevarat ce a spus aceasta “Sercan” ce vreti mai mult? Omorati oameni, luati tot si vindeti tot! Jurnalism nu inseama uciderea unui om. Duceti-va si omorati-l voi personal si gata, ce tot aruncati cu pietre in el, pana cand, totul are o limita. Cu totii avem familii, prieteni, ce a facut acest om a omorat pe cineva, a violat, ce a facut atat de grav incat ati ajuns voi sa-l urati in halul asta. Ati reusit sa va impuneti un om ministru gata bucurati-va, traiti momentul, clipa, ajutati-o pe dna Deca sa duca la sfarsit ce a inceput dlul Cimpeanu. De transportul elevilor nimic, burse la fel nimic, de covid nimic, de caldura in scoli nimic, s-au rezolvat toate problemele si acum avem un sigur scop: sa-l omoram pe Cimpeanu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Colega profesoarei înjunghiate: De 4 zile aștept o reacţie. De la orice factor de decizie din România zilelor noastre. De la ministrul Educaţiei mai ales. Sau noi nu mai contăm?

Colega profesoarei de matematică înjunghiată lângă cancelaria Colegiului Național Spiru Haret din Ploiești reclamă lipsa de reacție a responsabililor din învățământ, a autorităților, locale și centrale, dar și a sindicatelor.…
Vezi articolul
Bogdan Cristescu, expert in stiintele educatiei, Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie

Mit spulberat: Elevii români au rezultate proaste la testele internaționale pentru că noi nu am preda acele conținuturi. Bogdan Cristescu, directorul Direcției de Curriculum, CNPEE: 86% din conținuturile evaluate în TIMSS sunt în programa din România, dublu față de Finlanda

Motivul foarte des invocat pentru slabele performanțe ale elevilor români la testările internaționale, cum sunt PISA sau TIMSS, este acela conform căruia noi nu am preda elevilor conținuturile pe care…
Vezi articolul

BREAKING La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfășurării alegerilor, anunță ministrul Educației. În aceste zile profesorii și elevii vor face orele online

Toate școlile își suspendă cursurile fizic timp de 3 zile, înainte și după alegeri, anunță ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit StirileProTV. Orele vor continua online, a precizat Anisie. Cursurile din…
Vezi articolul