BREAKING Ministerul Educației modifică toate calendarele gradațiilor de merit, mișcării de personal și simulărilor, din cauza coronavirusului

85.808 vizualizări
Ministerul Educației modifică toate calendarele gradațiilor de merit, mișcării de personal și simulărilor, din cauza coronavirusului. “Având în vedere decizia Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) privind suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar începând cu data de 11 martie 2020 până la data de 22 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri în funcție de evoluția situației, se modifică toate calendarele metodologiilor în vigoare, care implică activitatea din învățământul preuniversitar”, a decis astăzi, 12 martie, ministrul Monica Anisie.

După reluarea cursurilor se vor transmite noile calendare specifice tuturor activităților care ar fi trebuit să se desfășoare în această perioadă“, a hotărât Ministerul Educației. Adresa oficială semnată de ministrul Monica Anisie, secretarul de stat Luminița Barcari și directorul general Daniela Bogdan a fost făcută public de Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret.

Contactat de Edupedu.ro și întrebat căror metodologii li se aplică această amânare, președintele FSE Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat că “ne putem raporta la metodologia privind concursul acordării gradațiilor de merit, care necesita convocarea consiliilor profesorale, a consiliilor de administrație. Un număr important de cadre didactice ar fi trebuit să se întâlnească în aceeași sală pentru a lua niște decizii și a analiza niște dosare. În urma solicitărilor noastre, Ministerul a venit cu această adresă, privind suspendarea cursurilor și decalarea unor activități specifice acestei perioade. Același lucru se întâmplă și cu activitățile specifice Consiliilor de Administrație si Consiliilor profesorale”.

DOCUMENTUL Integral:

 

Concret, vor fi amânate “calendarul gradațiilor de merit, mișcarea de personal și alte activități care implică convocarea Consiliilor de Administrație și Consiliilor Profesorale. Cu alte cuvinte, activitatea la nivelul unităților de învățământ trebuie să se reducă la minimul posibil și să limiteze cât mai mult contactul cu alte persoane din afara unității de învățământ și nu numai”, a declarat Nistor, pentru Edupedu.ro.

Nu mai poți vorbi de simularea examenelor naționale. Atâta vreme cât s-a decis suspendarea cursurilor cerându-se imperativ elevilor să rămână la domiciliu, să nu frecventeze spații deschise, nu mai poți vorbi de simularea examenelor. Toate vor fi decalate. Referitor la examenul de evaluare națională, de admitere la liceu și de bacalaureat, nu se impune în momentul de față decalarea, pentru că avem deocamdată suspendate cursurile pentru 8 zile. Materia poate fi recuperată și examenele să se susțină la timp, presupunând că nu există o extindere a acestei epidemii. Acesta este cel mai bun scenariu“,  a precizat liderul sindical.

 

 


1 comment
  1. Am informatii ca in anumite scoli au fost convocate deja Consiliile Profesorale pentru a se discuta Gradatiile de Merit!
    Nu conteaza ca este o stare exceptionala! Oamenii Nostrii, Merituosii, trebuie sa isi primeasca Gradatia!
    In cate scoli exista Functionale Platforme unde se pot desfasura activitati didactice la distanta (pentru toate disciplinele)? Avem un sistem defazat de standardele actuale, dar in care meritele pe baza de hartii care intr-o situatie de criza isi arata lipsa de valoare sunt rasplatite din plin pe baza de gradatii!
    Am fost prinsi cu pantalonii in vine de criza Coronavirusului, dar asta nu opreste Sistemul sa isi aprere interesele si protejatii! Rusinos daca s-au tinut sau au fost convocate Consilii Profesorale pentru a fi rasplatite merite care acum se dovedesc in mare parte fara consistenta!
    Pai daca de implementarea multor programe care ar fi trebuit sa imbunatateasca performanta globala s-au ocupat aceiasi oameni, sa ne mai asteptam la ceva bun?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Consens între ministrul Sănătății și al Educației ca elevii din anii terminali să vină în continuare la școală, fizic, chiar dacă localitatea este în scenariul roșu. Sorin Cîmpeanu: Azi se va emite hotărârea CNSU, mâine – ordinul de ministru comun, cel mai probabil

Ministrul Educației anunță că a ajuns la un consens cu ministrul Sănătății pentru ca elevii din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a, să vină în continuare la școală,…
Vezi articolul