Educație Știri

Bullying-ul elevilor, în sarcina directorilor de școli: proiect guvernamental prin care conducerea școlilor va fi obligată să prevină umilirea copiilor

Citire în 1 min
Un proiect de lege inițiat de Ministerul Muncii introduce obligativitatea pentru conducerea școlilor și liceelor de a modifica regulamentele școlare astfel încât să cuprindă măsuri pentru prevenirea manifestărilor agresive ale copiilor.

Proiectul legislativ cere ca în Legea 272/2004 privind drepturile copilului să se introducă următoarele prevederi:

”(21) Copiii, părinții, cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și cel administrativ au obligația de a menține un climat pozitiv și incluziv în orice unitate de învățământ, care să permită tuturor copiilor să fie respectați și acceptați.
(22) Conducerea fiecărei unități de învățământ are obligația de a include în regulamentul școlar propriu, măsuri menite să prevină comportamentele agresive, de excludere, de luare în derâdere, de umilire a copiilor și a oricărei alte forme de violență în școală, între copii sau între adulți și copii, inclusiv a bullying-ului și a cyberbullying-ului.”

Mai mult, proiectul va obliga atât Ministerul Educației, cât și inspectoratele școlare și școlile în sine, să prevină și să combată comportamentele agresive în unitățile de învățământ.

Modificările legislative vin pe fondul unui număr crescând de plângeri depuse de părinți sau organizații neguvernamentale la adresa comportamentelor agresive ale unor profesori sau ale unor elevi la adresa altor copii.

Proiectul urmează să fie discutat de guvern și, dacă este adoptat, va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere și vot.

Foto: Pixabay.com

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001
CONT EUR: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la Banca Transilvania pe numele "ASOCIATIA EDUPEDU PT EDUCATIE".

Te mai poate interesa

SURSE Parchetul General s-a autosesizat în cazul șefului Transelectrica, acuzat că și-a falsificat diploma de inginer

Redacția

BREAKING: Președintele Transelectrica a fost revocat, după ce și-a falsificat CV-ul menționând studii pe care nu le-a absolvit (Surse)

Raluca Pantazi

Noaptea cercetătorilor în Timișoara 2019: programul pregătit de oamenii de știință pentru publicul larg și evenimentele de vineri, 27 septembrie

R.P.

3 comentarii

Runner27 24 decembrie 2018 at 13:45

Este permisa numai umilirea profesorilor,pt. care se depun toate eforturile !

Răspuns
Dan 24 decembrie 2018 at 09:19

Duceți-vă copiii la sporturi sporturi de contact si rezolvați aceasta problema mult mai simplu. Eu asa am facut cu copilul meu inca de la gradinita si nu am astfel de probleme. Evitati karate sau mai stiu eu ce aberatii de autoaparare. Duce-ti-I la Box, Lupte, judo, etc.

Răspuns

Lasă un comentariu

* Folosind acest formular sunteți de acord cu stocarea și prelucrarea datelor dumneavoastră pe acest site.