Calendarul anului școlar 2024-2025 – proiect / Cursurile încep pe 9 septembrie și se încheie pe 20 iunie, anul va fi împărțit tot în 5 module

197.801 de vizualizări
Foto: Ministerul Educației
Ministerul Educației a publicat în consultare proiectul de calendar al anului școlar 2024-2025. Cursurile anului şcolar 2024 – 2025 încep la data de 9 septembrie 2024. Ultima zi de cursuri este pe 20 iunie 2025. Propunerile de modificare/completare pot fi trimise până în data de 10 ianuarie 2024, inclusiv, pe adresa de e-mail dezbateripublice@edu.gov.ro, potrivit instituției. 

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 6 iunie 2025;

Pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 13 iunie 2025

Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 iunie 2025. Pentru clasele din învăţământul postliceal, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare.

Calendarul anului școlar 2024-2025 – proiect:

Modulul 1: luni, 9 septembrie 2024 până vineri, 25 octombrie 2024;

Vacanța de toamnă: de sâmbătă, 26 octombrie 2024 până duminică, 3 noiembrie 2024;

Modulul 2: de luni, 4 noiembrie 2024 până vineri, 20 decembrie 2024;

Vacanța de iarnă: de sâmbătă, 21 decembrie 2024 până marți, 7 ianuarie 2025;

Modulul 3: de miercuri, 8 ianuarie 2025 – până vineri, 7 februarie 2025, respectiv vineri, 14 februarie 2025 sau vineri, 21 februarie 2025, după caz, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București;

Vacanța de schi: o săptămână, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 10 februarie – 2 martie 2025;

Modulul 4: de luni, 17 februarie 2025, respectiv luni, 24 februarie 2025 sau luni, 3 martie 2025, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz, până joi, 17 aprilie 2025;

Vacanța de primăvară: de vineri, 18 aprilie 2025 până duminică, 27 aprilie 2025;

Modulul 5: de luni, 28 aprilie 2025 până vineri, 20 iunie 2025.

Vacanța de vară: de sâmbătă, 21 iunie 2025, până duminică, 7 septembrie 2025.

Programul naţional „Şcoala altfel” și Programul „Săptămâna verde” se desfăşoară în perioada 9 septembrie 2024 – 17 aprilie 2025, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ.

Derularea celor două programe se planifică în intervale de cursuri diferite, se arată în proiect.

La clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică și din învăţământul profesional, în perioadele dedicate programelor „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde”, se organizează activităţi de instruire practică urmărind și scopul acestor programe.

La clasele din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde”, se organizează activităţi de instruire practică, prevede documentul.

Articol în curs de actualizare


15 comments
  1. Lasati vacanta mare din 15.06 pana in 15.09, asa cum o stim cu totii de atatea generatii!!! Eliminati saptamana altfel si scoala verde, sunt absolut inutile. In realitate copiii nu invata nimic cu adevarat in acele saptamani! Cele doua saptamani nu fac decat sa-i rupa pe copii de ritmul de invatare, absolut toti profesorii sunt de acord ca sunt daunatoare copiilor.
    Lasati vacanta mare din 15.06 pana in 15.09, asa cum a fost dintotdeauna!

  2. Cu totul de acord, SAPTAMANA ALTFEL și cea VERDE sunt nu doar inutile, ci dăunătoare pt ca strica ritmul cursurilor.
    Modulele în locul semestrelor // trimestrelor nu au nici o justificare.
    Suplimentar, lipsa mediilor (inclusiv la PURTARE) la sfarsit de …ceva, în timpul anului scolar, e lipsita de logica și morala. D.p.d.v. al părerii profesorilor despre MODULE nu s-a făcut nici un sondaj.
    Nici alte justificari/ modele din alte sisteme de învățământ pt aceste MODULE nu exista…sau nu le știm noi.

  3. Săptămânile Altfel și Verde trebuie eliminate. Sunt inutile, pierdere de timp. Faceți un sondaj să vedeți câți profesori, câți elevi și câți părinți le consideră utile. O să aveți surpriza să constatați că doar Ministerul Educației și le dorește, nimeni altcineva. Activități “altfel” cu copiii s-au făcut dintotdeauna în școli și se pot face în continuare și fără să dedici o săptămână specială pentru ele. Iar Săptămâna Verde e pentru îndoctrinarea noii generații în spiritul ideologiei “climate change” care consideră omul principalul vinovat de schimbările climatice. Mai urmează să introducă Ministerul și o săptămână queer ca să fie în trend cu neo marxismul din occident.

  4. Ori sa ni se dea fonduri pentru acele 2 saptamani de activitati, ori sa se scoata si sa se respecte 15 sept-15 iunie!

  5. O structură a anului școlar cu 5 module fragmentează nepermis de mult buna pregătire a elevilor. Cum să obții performanță dacă acest calendar orientează copiii mai mult spre vacanțe, ori acele nejustificate săptămâni de Școala altfel ori Săptămâna verde ? La acestea se adaugă anomaliile privind notarea, mediile … Lăsați profesorii să decidă, nu politicienii !

  6. Deca e premiantă la limbajul de lemn inovator.

    Întrebată de o jurnalistă la conferința de presă pe ce studiu se bazează cu privire la păstrarea modulelor in structura anului școlar următor a răspuns zglobiu ,,Pe un studiu de percepție publică ” adică acel formular Google, studiu fără eșantion, fără chei de verificare…

    Avem ,,viitor” măreț!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cîmpeanu, despre orele remediale: „Nu știu cum vom putea găsi o soluție atunci când foarte multe școli aflate în localități care depășesc pragul de 6 la mie intră integral în online” / Aproximativ 140.000 de elevi înscriși

Din ce în ce mai multe școli intră în scenariul roșu, cu predare exclusiv online, fiindcă se află în localități carantinate, ceea ce înseamnă că vor exista întârzieri și în…
Vezi articolul

Lista integrală a școlilor și grădinițelor cu rata de vaccinare care indică faptul că pot funcționa cu prezență fizică săptămâna viitoare, 15-19 noiembrie, a fost publicată de Ministerul Educației. Este vorba despre peste 12.800 de unități / În aproape 5.000 personalul încă nu e vaccinat peste 60%

Ministerul Educației precizează că funcționarea unităților de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și structuri arondate în săptămâna 15 – 19 noiembrie 2021 va fi cu școală față în față pentru…
Vezi articolul

Klaus Iohannis, despre urgențele din educație: introducerea unei specializări distincte pentru pregătirea cadrelor didactice și educația antepreșcolară. “Câteva urme de metodică și pedagogie și un nivel redus de practică nu pot substitui o educație direcționată strict către formarea profesorilor”

“Rezultatele PISA reprezintă unul dintre argumentele de netădăduit pentru urgența soluțiilor rapide și temeinice”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la conferința la care lansează patru documente de politică publică realizate…
Vezi articolul

Consiliul pentru Combaterea Discriminării anunță Ministerul Educației că încalcă Constituția prin eliminarea elevilor din școlile particulare din rândul beneficiarilor de burse școlare

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării transmite Ministerului Educației că proiectul de OUG prin care ministrul Ligia Deca vrea să-și modifice pentru a treia oară propriile legi ale învățământului limitează beneficiarii…
Vezi articolul

BREAKING Csaba Asztalos, președintele CNCD, despre examenul suplimentar de admitere la liceu: Principiul egalității nu este respectat, iar școala trebuie să ridice toți elevii la un anumit standard, nu să polarizeze / Pentru ceilalți 40% dintre elevi nu ne interesează dacă urmează specializarea care li se potrivește, ei sunt second-hand?

Ce se întâmplă cu elevii care vor intra pe baza repartizării computerizate, pe cele 40% locuri la un profil de liceu, rămase în urma examenului de admitere propus prin proiectul…
Vezi articolul