Camere de supraveghere video în toate sălile de clasă, propunerea inspectorului școlar din Brașov: Pentru un profesor e foarte greu să fie atent la ce face fiecare elev

4.266 de vizualizări
Camerele de supraveghere video ar trebui introduse în toate sălile de clasă, a declarat inspectoarea școlară generală din Brașov, transmite presa locală. “Ar fi de dorit ca astfel de sisteme să fie instalate și în sălile de clasă, bineînțeles, cu acordul scris al părinților, mai ales acum, când ne confruntăm cu fenomenul bullying, iar pentru un profesor este foarte greu să fie atent la ce face fiecare dintre cei 20 – 30 de elevi din fiecare clasă”, a declarat Ariana Bucur, citată de Bună Ziua Brașov.

Publicația relatează că declarația a fost făcută vineri, la un eveniment în care social-democrații din Brașov au prezentat “realizările actualului Guvern în domeniul educației”. Amintim că guvernul PSD cu Liviu Pop ministru al Educației este cel care a eliminat în 2012 orice limită a numărului de copii pe clasă. Cea care i-a succedat lui Liviu Pop la minister în 2012 a fost Ecaterina Andronescu, care nu a modificat nici atunci excepția introdusă de Pop.

Declarațiile făcute de Ariana Bucur, inspectoare școlară generală a județului Braşov:
  • Siguranța în școli este o problemă pe care trebuie să o mai îmbunătățim.
  • În multe unități sunt sisteme de supraveghere video în curțile școlilor sau pe holuri.
  • Ar fi de dorit ca astfel de sisteme să fie instalate și în sălile de clasă, bineînțeles, cu acordul scris al părinților, mai ales acum, când ne confruntăm cu fenomenul bullying, iar pentru un profesor este foarte greu să fie atent la ce face fiecare dintre cei 20 – 30 de elevi din fiecare clasă”.
Sondaj lansat de elevi: Tu ce crezi despre supravegherea video/audio-video a claselor? Ești împotrivă sau pentru?

În contextul afirmațiilor inspectoarei din Brașov, Petru Apostoaia, președintele Consiliului Național al Elevilor, a lansat un sondaj online, în care îi întreabă pe elevi și pe profesori următoarele:

  • “La ce folosește supravegherea claselor?
  • Introducerea supravegherii video/audio-video rezolvă, cu adevărat, cauzele problemelor dintre elevi și cadre didactice?
  • Supravegherea actului didactic poate fi un indicator pentru calitatea relației elev-cadru didactic?
  • Tu ce crezi despre supravegherea video/audio-video a claselor? Ești împotrivă sau pentru?”

 

Photo by Expect Best from Pexels

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nicio instituție de învățământ preuniversitar nu a semnat un acord de colaborare cu Clasa Confucius, spune Ministerul Educației, întrebat de un deputat ce relații au școlile românești cu Institutul Confucius după ce în mai multe state occidentale acestea au fost catalogate ca misiuni de contrainformații și propagandă

După ce 20 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa şi-au exprimat intenţia de a înscrie elevii la cursuri de limba chineză organizate de Institutul Confucius prin Universitatea Ovidius, deputatul…
Vezi articolul

Când începe școala în 2023, una dintre cele mai căutate informații, pe internet, la începutul noului an. Calendarul anului școlar cu vacanța de schi din februarie, pentru fiecare județ – descarcă

Una dintre cele mai căutate informații, pe internet, în primele zile ale anului este „când începe școala în 2023”, potrivit Google Trends. Motorul de căutare a remarcat creșteri cu peste…
Vezi articolul

“Nu pot să spun că anul viitor alocarea din PIB pentru cercetare în România va fi de 2%”, adică 1% finanțare publică și 1 % privată, spune noul ministru Bogdan-Gruia Ivan / La începutul anului, Nicolae Ciucă și Sebastian Burduja vorbeau despre 1% de la buget pentru cercetare în 2024

Ținta de 2% din PIB pentru cercetare – 1% din bani publici și 1% din zona privată – este “mai mult decât curajoasă”, dar “nu pot să spun că anul…
Vezi articolul