Într-un oraș din Vaslui se iau în calcul orele online după ce primarul liberal a cerut școlilor economie la facturile de energie

684 de vizualizări
Foto: © Chernetskaya | Dreamstime.com
Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş (PNL), le-a cerut printr-o adresă directorilor unităţilor de învăţământ din localitate să găsească soluţii pentru reducerea costurilor facturilor, indicând ca posibile scenarii inclusiv desfăşurarea cursurilor în sistem online şi hibrid sau diminuarea timpilor de desfăşurare a orelor, scrie G4Media.ro.

Documentul a fost făcut public de deputatul Eduard Popica (PSD), care într-o postare pe pagina sa de Facebook i-a solicitat edilului să nu „îngroape” şcoala bârlădeană şi să facă din educaţie un domeniu prioritar.

“Primarul Bârladului, conducătorul unui municipiu cu tradiţii solide în domeniul culturii şi al educaţiei, dă o lovitură de graţie şcolii bârlădene propunând conducerilor unităţilor de învăţământ „să stingă lumina” şi să treacă procesul de învăţământ în „online”, întrucât s-au cam terminat bănuţii şi nu va avea cu ce să deconteze facturile la utilităţi, în condiţiile în care atât premierul, cât şi ministrul Energiei sunt colegii domniei sale de partid. Cu toţii am realizat dimensiunea pierderilor suferite de către şcoală şi educaţie în urma experimentului ‘şcoala online’ din pandemie. (…)”

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Foto: © Chernetskaya | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. Ia stai asa “oleaca”(daca tot vorbim de Barlad). Adica profesorii si elevii au bani de curent si internet si dispozitive, nu? Cum vine asta? Invatamant obligatoriu si negratuit? Sa gaseasca solutii, ca de aia are salariu gras. A ajuns ca femeia de serviciu din primarie sa aiba mai mare salariul decat al meu, invatator din anul 1998. Este incredibil. Eu am bani de online, nu? Doctorii sa vina cu RMN-ul de acasa, sa opereze in sufragerie, sa aduca un cutit de bucatarie, pacientul sa se intubeze singur, nu?

  2. Politica de partid în învățământ. Sunt persoane care ocup funcția d eprimar fără să stiue cum să administreze.
    Actualul Preșdinte al Franței este absolvent de studii univeristare în domeniul administrației publice.
    Și pe vremea răposatului primarii erau obligați să facă pregătire la „Ștefan Gheorghiu”, cel puțin 3 luni pe an din mandat.

  3. Si nu era normal ca primarul sa ceara chibzuiala la cheltuieli? Daca esti director si nu faci fata gata, bagi in fata online-ul? Ia masuri. Fa o intalnire cu elevii,cu parintii, explica-le ca trebuie facuta economie. Nu cum vad prin scoala mea: gramuri deschise cu calorifere mergand,lumini lasate aprinse cu soare afara sau fara elevi in incapere, apa irosita, risipa de hartie, de corn si lapte….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like