LIVE VIDEO Campania „Vaccinare și testare pentru învățare” a început la Inspectoratul Școlar București, la ora 10:00

1.540 de vizualizări
Foto: Edupedu
Campania „Vaccinare și testare pentru învățare” se derulează astăzi, 14 aprilie, la nivelul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. La eveniment va participa secretarul de stat din Ministerul Educației Radu Szekely, iar declarațiile sunt transmise live pe pagina de Facebook a ISMB începând cu ora 10.00.

“Campania ‘Vaccinare și testare pentru învățare’ are ca scop principal informarea elevilor, cadrelor didactice si a părinților, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare) și a angajaților din sistemul de învățământ”, anunță Inspectoratul Școlar.

În cadrul campaniei “vor fi analizate toate aspectele de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situația epidemiologică, organizarea simulărilor la nivel județean, plata burselor pentru elevi în cuantumul minim stabilit conform HG 1.064/2020, transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației, analiza necesității de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar”.

Comunicatul integral remis de Inspectoratul Școlar al Municipiului București:

Vaccinare și testare pentru învățare!

Ministerul Educației, în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți si Organizația ,,Salvați Copiii” lansează Campania Națională „Vaccinare și testare pentru învățare!”.

Acordul de parteneriat constituie o premisă a asumării unui set de acțiuni convergente, care să susțină reîntoarcerea copiilor/elevilor la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru, precum și extinderea și eficientizarea programului de educație remedială destinat recuperării pierderilor educaționale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19.

Campania „Vaccinare și testare pentru învățare” are ca scop principal informarea elevilor, cadrelor didactice si a părinților, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare) și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare. 

În cadrul campaniei vor fi analizate toate aspectele de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situația epidemiologică, organizarea simulărilor la nivel județean, plata burselor pentru elevi în cuantumul minim stabilit conform HG 1.064/2020, transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației, analiza necesității de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar.

Totodată, vor fi analizate problemele specifice, de interes pentru elevi, studenți și cadre didactice, semnalate la nivelul unităților/instituțiilor de învățământ și a inspectoratelor școlare.

Evenimentul care se va desfășura la nivelul Municipiului București are loc azi și va fi transmis live pe pagina de Facebook a ISMB, începând cu ora 10.00.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii
  1. Ba se duc profesorii la vaccinare. Destui.
    Dar fără testarea obligatorie săptămânală a tuturor elevilor, nu pot începe cursurile la scoala în siguramta si vom pleda pentru continuarea scolii în scenariul online
    Asta trebuie sa știe părinții elevilor.

  2. De luni intregi directorii tot ii cheamă pe profesori la vaccinare si nu se duc prea multi.
    Asa ca au inceput mizerabilele campanii de manipulare, minciună , presiune si constrangere. Rusine sa va fie!

    1. Eu cred ca am putea actiona ministrul educatiei personal direct in justitie. Este posibil.Exercita presiuni psihice asupra elevilor si profesorilor. O putem face dupa ce scot brosurica ptr a avea si dovezi. Si sa-i cerem despagubiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

PARADOX Una dintre priorităţile bugetare ale Ministerului Educaţiei este susţinerea manualelor Editurii Didactice şi Pedagogice, desi acelaşi minister a renunţat la manualele unice

În proiectul de Buget pe 2019, adoptat de Guvern, una dintre priorităţile Ministerului Educaţiei la capitolul învăţământ preuniversitar este “susţinerea Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică S.A.”. Este apoi precizat şi…
Vezi articolul