LIVE VIDEO Campania „Vaccinare și testare pentru învățare” a început la Inspectoratul Școlar București, la ora 10:00

1.569 de vizualizări
Foto: Edupedu
Campania „Vaccinare și testare pentru învățare” se derulează astăzi, 14 aprilie, la nivelul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. La eveniment va participa secretarul de stat din Ministerul Educației Radu Szekely, iar declarațiile sunt transmise live pe pagina de Facebook a ISMB începând cu ora 10.00.

“Campania ‘Vaccinare și testare pentru învățare’ are ca scop principal informarea elevilor, cadrelor didactice si a părinților, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare) și a angajaților din sistemul de învățământ”, anunță Inspectoratul Școlar.

În cadrul campaniei “vor fi analizate toate aspectele de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situația epidemiologică, organizarea simulărilor la nivel județean, plata burselor pentru elevi în cuantumul minim stabilit conform HG 1.064/2020, transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației, analiza necesității de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar”.

Comunicatul integral remis de Inspectoratul Școlar al Municipiului București:

Vaccinare și testare pentru învățare!

Ministerul Educației, în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți si Organizația ,,Salvați Copiii” lansează Campania Națională „Vaccinare și testare pentru învățare!”.

Acordul de parteneriat constituie o premisă a asumării unui set de acțiuni convergente, care să susțină reîntoarcerea copiilor/elevilor la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru, precum și extinderea și eficientizarea programului de educație remedială destinat recuperării pierderilor educaționale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19.

Campania „Vaccinare și testare pentru învățare” are ca scop principal informarea elevilor, cadrelor didactice si a părinților, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare) și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare. 

În cadrul campaniei vor fi analizate toate aspectele de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situația epidemiologică, organizarea simulărilor la nivel județean, plata burselor pentru elevi în cuantumul minim stabilit conform HG 1.064/2020, transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației, analiza necesității de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar.

Totodată, vor fi analizate problemele specifice, de interes pentru elevi, studenți și cadre didactice, semnalate la nivelul unităților/instituțiilor de învățământ și a inspectoratelor școlare.

Evenimentul care se va desfășura la nivelul Municipiului București are loc azi și va fi transmis live pe pagina de Facebook a ISMB, începând cu ora 10.00.


5 comentarii
 1. „Vaccinare și testare pentru învățare!”
  Ca manarie. In numele cui vorbesti Campene? Cine te crezi, slujbas al meu. Vezi sa nu renuntam la deserviciile tale.

 2. Ba se duc profesorii la vaccinare. Destui.
  Dar fără testarea obligatorie săptămânală a tuturor elevilor, nu pot începe cursurile la scoala în siguramta si vom pleda pentru continuarea scolii în scenariul online
  Asta trebuie sa știe părinții elevilor.

 3. De luni intregi directorii tot ii cheamă pe profesori la vaccinare si nu se duc prea multi.
  Asa ca au inceput mizerabilele campanii de manipulare, minciună , presiune si constrangere. Rusine sa va fie!

  1. Eu cred ca am putea actiona ministrul educatiei personal direct in justitie. Este posibil.Exercita presiuni psihice asupra elevilor si profesorilor. O putem face dupa ce scot brosurica ptr a avea si dovezi. Si sa-i cerem despagubiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un proiect de ordonanță de urgență care acordă gratuitate pe tren elevilor din Republica Moldova, care învață în România, în ziua alegerilor prezidențiale de la ei, pus în dezbatere de Ministerul Transporturilor deși toți elevii au deja transportul gratuit prin lege

Un proiect de ordonanță de urgență care acordă gratuitate pe tren elevilor din Republica Moldova, care învață în România, pentru a merge în orașele în care sunt secții de votare,…
Vezi articolul

Elevii cer să fie incluşi obligatoriu în comisia de concurs pentru şefii inspectoratelor şcolare. Antonia Pup, CNE: Dacă nu aveți ce să ascundeți, chemați elevii în comisie

Consiliul Naţional al Elevilor solicită ministrului Educaţiei, Monica Anisie, să includă în regulile concursului pentru şefia inspectoratelor şcolare judeţene, puse în dezbatere publică săptămâna trecută, obligația ca în comisia de…
Vezi articolul