Campanie inedită de prezentare a specializărilor pentru studenți, la admiterea la facultate la Universitatea din București, cu cinci supereroi care au diverse puteri, desenați de studenți de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică

1.834 de vizualizări
Foto: Universitatea Bucuresti/unibuc.ro
Campanie inedită a Universității din București, în deschiderea sezonului de admitere la facultate, master și doctorat 2022. Universitatea a creat o grilă cu cinci supereroi, fiecare pentru un domeniu principal de specializări, fiecare având puteri și putând să și le dezvolte. Este o noutate în peisajul academic actual. „Eu cred foarte mult în generația actuală și cea viitoare. Cred că acești tineri sunt cei care vor schimba lumea pentru că au calități echivalente cu atributele unor Supereroi. De aici s-a născut și ideea aceasta, a Supereroilor UNIBUC”, a declarat rectorul Marian Preda, potrivit comunicatului de lansare a campaniei.

“Ceea ce facem noi în Universitate, prin activitatea de educare, de cercetare sau de implicare civică a tinerilor, este să potențăm aceste puteri ale lor și să le transformăm în superputeri prin cunoaștere și inovare, prin dorința continuă de a ști, de a fi de partea adevărului științific și de acționa potrivit acestuia. Îi așteptăm pe toți acești Supereroi la Universitatea din București pentru a le dezvolta puterea de a face o lume mai bună”, a afirmat rectorul Universității din București.

Universitatea din București are în componență 19 facultăți, 97 de programe de licență, 215 programe de masterat, 9 programe de masterat didactic, 21 de școli doctorale pe domenii specifice și o școală pentru studii doctorale interdisciplinare, peste 50 de centre și 9 stațiuni de cercetare.

Campania vine și pe fondul scăderii de la an la an a numărului de potențiali studenți. Potrivit Ministrului Educației anul acesta sunt cei mai puțini candidați înscriși la Bacalaureat din istoria postdecembristă a României.

Supereroul „luptă pentru o societate incluzivă și dreaptă, sau că găsește soluții la cele mai complicate probleme de sănătate, fie că descoperă noi tehnologii pentru o viață mai ușoară și mai atentă cu mediul, sau că sprijină armonia socială globală prin cunoașterea limbilor și a culturilor lumii, este cel care folosește forța cunoașterii, a adevărului și a binelui”, potrivit comunicatului instituției.

Supereroii au nume inspirate din domeniile de studiu pe care le grupează – Humanum, Sociona, Geon, Machina și Numera, iar la reprezentarea lor grafică au contribuit studenții programelor de studiu de la o altă universitate – cei de la Licență Animație anul I și Licență Scenaristică-Filmologie anul III din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” și profesorii lor, anunță universitatea. Coordonatorii proiectului au fost drd. Mirabela Amarandei (UB) și conf. univ. dr. Matei Branea (UNATC).

Comunicatul integral aici:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTĂ Bazin de înot la Universitatea din Craiova și cămine studențești la Universitatea de Vest din Timișoara, printre cele 20 de proiecte care au trecut de prima etapă de evaluare în apelul privind infrastructura universitară

Lista cu rezultatele etapei de evaluare a eligibilității din apelul „Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului” a fost publicată de Ministerul Educației cu 3 luni întârziere. Printre proiectele…
Vezi articolul

Finanțare de 1,5 milioane de euro pentru cercetarea avatarurilor pe bază de inteligență artificială, câștigată de un proiect al Centrului de Cercetare în Etică Aplicată al Universității din București

Universitatea din București anunță că a obținut o finanțare de 1,5 milioane de euro de la European Research Council / ERC HORIZON pentru cercetarea avatarurilor pe bază de inteligență artificială.…
Vezi articolul