Candidează Ligia Deca la alegerile parlamentare? Ministra Educației: Nu am avut această discuție și deocamdată nu am această preocupare

208 vizualizări
Foto: Alex Micsik / Agerpres Foto
Ministra Educației a răspuns în conferința de presă unei întrebări puse de Edupedu.ro, dacă va candida la alegerile parlamentare (n. red care se vor desfășura pe 1 decembrie 2024). “Nu am avut această discuție și deocamdată nu am această preocupare”, a răspuns Deca. Ea a mai spus că va anunța și “eventualele implicații”, atunci când va lua o decizie. Potrivit surselor Edupedu.ro, ministrul PNL al Educației Ligia Deca caută sprijinul liberalilor pentru a candida în alegerile parlamentare.

Ministra Educației, Ligia Deca, a fost întrebată de Edupedu.ro dacă va candida la alegerile parlamentare din iarnă (n. red 1 decembrie) și dacă va rămâne în funcție pe perioada campaniei electorale, în cazul în care ar candida.

Ligia Deca a spus că “deocamdată nu am această preocupare” și că va anunța și ce implicații vor fi când va decide dacă va candida sau nu pentru o funcție în Parlament.

Edupedu.ro: Candidați la alegerile parlamentare? 

Ligia Deca: Nu am avut această discuție și deocamdată nu am această preocupare. Deocamdată ne ocupăm de examene.  

Edupedu.ro: Sunteți Ministrul Educației și prin comportament dați un exemplul elevilor, copiilor, tinerilor. În cazul în care veți lua decizia să candidați, comportamentul dumneavoastră va fi să rămâneți în funcție sau să faceți un pas în lateral și în perioada campaniei și a cursei politice să lăsați Ministerul Educației independent?

Ligia Deca: În momentul în care voi lua o decizie voi anunța și eventualele implicații.

Informații de context

Pe perioada campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare și locale, Ligia Deca a fost prezentă la diverse evenimente organizate de PNL pe plan local, în mai multe județe.

Potrivit surselor Edupedu.ro, ministrul PNL al Educației Ligia Deca caută sprijinul liberalilor pentru a candida în alegerile parlamentare.

Pe 10 mai, la Suceava unde PNL și-a lansat candidații locali pentru alegerile locale și europarlamentare, Ligia Deca a adus laude șefului său de partid, Nicolae Ciucă, care, în opinia ministrei Educației, ar fi „rămas până când a crescut salariile dascălilor” la conducerea Guvernului.

În scurtul său discurs Deca a ignorat total faptul că profesorii au ieșit în stradă de trei ori, în trei marșuri de la Guvern la Președinție, că majorările salariale obținute au fost datorate protestelor susținute ale acestora și nicidecum unei politici reformatoare a Guvernului din care și aceasta făcea parte. De asemenea, nicio vorbă spusă de Ligia Deca despre faptul că Guvernul Ciucă nu și-a onorat de fapt promisiunea făcută către profesori: salariul mediu pe economie pentru profesorul debutant.

„Aduceți-vă aminte că domnul președinte Ciucă nu a făcut ceea ce spuneau angajamentele politice și a rămas până când a crescut salariile dascălilor. A susținut până în ultimul moment faptul că ei trebuie să aibă salariile pe care le merită. A găsit resursele și împreună cu conducerea Partidului Național Liberal și cu miniștrii din Guvern, am reușit să avem astăzi, că numai mâine nu-i poimâine. De la 1 iunie o să avem salariile cu 50% mai mari pe medie în învățământ față de luna mai a anului trecut, iar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată din 1989”, a spus Ligia Deca pe scena de la Suceava.

Citește și:
VIDEO Ligia Deca, odă înflăcărată șefului de partid: Aduceți-vă aminte că domnul președinte Ciucă nu a făcut ceea ce spuneau angajamentele politice și a rămas până când a crescut salariile dascălilor / În realitate, guvernul Ciucă și premierul au sfidat în repetate rânduri, timp de 3 săptămâni, solicitările profesorilor ieșiți în stradă, pe care i-a mințit, iar Ciolacu a fost cel care condiționat preluarea mandatului de încheierea grevei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Achizițiile pentru dotarea școlilor, printr-un program PNRR de aproape un miliard de euro, nu sunt condiționate de Manualul Beneficiarului, afirmă acum autoritatea responsabilă, după ce programul a fost blocat de două luni tocmai din cauză că lipsea acest document

Achizițiile făcute prin programul de dotare a școlilor, estimat la aproape un miliard de euro, nu sunt condiționate de publicarea Manualului Beneficiarului, potrivit unei noi informări către beneficiarii de proiect,…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor lasă de înțeles că noile legi ale educației nu vor intra în vigoare în 2023, iar organizația abandonează solicitările anterioare pentru un buget de 4,7% – 6% din PIB și cere „o creștere egală cu cel puțin 0,8% din PIB” față de anul trecut

Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor abandonează, în premieră în ultimii ani, țintele de 6% din PIB (procentul prevăzut de Legea 1/2011) și 4,7% din PIB (media europeană, potrivit Eurostat). Aceștia…
Vezi articolul