Catherine Russell, o colaboratoare a președintelui Joe Biden, este noul director executiv al UNICEF

78 de vizualizări
Catherine Russell / Foto: UNICEF – news.un.org
Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat vineri numirea lui Catherine Russell, o colaboratoare a preşedintelui american Joe Biden, ca viitor director executiv al UNICEF, Fondul pentru Copii al Naţiunilor Unite, transmite Reuters, preluat de G4Media.

Catherine Russell, în prezent director al Biroului personalului prezidenţial al Casei Albe şi asistentă a preşedintelui, va fi cel de-al optulea american care va conduce UNICEF. De la crearea acestei agenţii a ONU în 1946, toţi directorii săi executivi au fost americani.

Russell își va prelua funcția la începutul anului 2022, scrie UNICEF. “E a patra femeie care va conduce organizația cu 20.000 de oameni implicați, în istoria de 75 de ani a UNICEF“, se mai arată în mesaj.

“Dna Russell aduce în acest rol decenii de experienţă în dezvoltarea de politici inovatoare în sprijinul comunităţilor defavorizate din toată lumea”, le-a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Mihai Craiu

Ministerul Sănătății a cerut Unifarm să demareze de urgență achiziția de ser antidifteric, după ce în Ucraina a reapărut difteria / Mihai Craiu: Dacă nu doriți decese în familie, vaccinați-vă!

“Ministerul Sănătăţii a cerut Companiei Unifarm să demareze, de urgenţă, prin procedură de nevoi speciale, o achiziţie de ser antidifteric pentru asigurarea profilaxiei specifice în situaţia apariţiei unor cazuri de…
Vezi articolul

Verificarea doctoratelor de plagiat, de către universități, stabilită prin ordin de ministru acum un an – Sorin Cîmpeanu, întrebat câte au raportat rezultate: toate au raportat înființarea unor structuri dedicate 

“Toate universitățile au raportat, pe propria răspundere, sub semnătura rectorului, că și-au înființat structuri dedicate verificării tezelor de doctorat și prevenirii acestui fenomen”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, miercuri, întrebat…
Vezi articolul