Catherine Russell, o colaboratoare a președintelui Joe Biden, este noul director executiv al UNICEF

77 de vizualizări
Catherine Russell / Foto: UNICEF – news.un.org
Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat vineri numirea lui Catherine Russell, o colaboratoare a preşedintelui american Joe Biden, ca viitor director executiv al UNICEF, Fondul pentru Copii al Naţiunilor Unite, transmite Reuters, preluat de G4Media.

Catherine Russell, în prezent director al Biroului personalului prezidenţial al Casei Albe şi asistentă a preşedintelui, va fi cel de-al optulea american care va conduce UNICEF. De la crearea acestei agenţii a ONU în 1946, toţi directorii săi executivi au fost americani.

Russell își va prelua funcția la începutul anului 2022, scrie UNICEF. “E a patra femeie care va conduce organizația cu 20.000 de oameni implicați, în istoria de 75 de ani a UNICEF“, se mai arată în mesaj.

“Dna Russell aduce în acest rol decenii de experienţă în dezvoltarea de politici inovatoare în sprijinul comunităţilor defavorizate din toată lumea”, le-a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Gratuitatea pentru elevii navetiști, desființată de Regia de Transport Brașov, care îi anunță pe copii că trebuie să ceară de la școală banii de alocație forfetară și să plătească abonamente la serviciul public între 85 și 300 de lei pe lună

Modalitatea de acordare a abonamentelor pentru elevii din Brașov care învață într-o altă localitate decât cea de domiciliu este schimbată de RATBV (Regia Autonomă de Transport Brașov – n. red.),…
Vezi articolul