Ce face Spania pentru a dezvolta competențele digitale ale profesorilor: Aproape 300 de milioane de euro, bani europeni, pentru ca 80% dintre cadrele didactice să-și întărească aceste competențe în următorii 2 ani

695 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Spania a adoptat o nouă versiune a unui cadru de referință pentru competențele digitale ale profesorilor, cu scopul de a garanta “un nivel adecvat de dezvoltare a competenței digitale” în cazul cadrelor didactice și în rândul școlilor, potrivit unei informări transmise de această țară rețelei europene Eurydice. În acest sens, cu sprijinul planului spaniol de redresare și reziliență, urmează să fie cheltuiți aproape 300 de milioane de euro în următorii doi ani.

Potrivit sursei citate, noul cadru de competențe digitale este divizat în șase domenii, fiecare având propriile competențe specifice, împărțite pe niveluri și indicatori de realizare. Cele șase domenii sunt: angajamentul profesional, conținutul digital, predarea și învățarea, evaluare și feedback, susținerea elevilor, dezvoltarea competențelor digitale de către elevi.

La începutul acestei veri, ministerul național al Educației și administrațiile comunităților autonome spaniole au decis să folosească același cadru și instrumente, având în vedere că sistemul educațional spaniol este descentralizat.

Scopul declarat este ca, până în 2024, să fie certificată competența digitală în cazul a 80% din totalul de 700.000 de profesori de școală primară și secundară din această țară, angajament asumat prin PNRR-ul spaniol.

  • Pentru aceasta, în 2022 ministerul Educației va distribui comunităților autonome un total de 284,7 milioane de euro, printr-o componentă a planului de redresare și reziliență, fonduri care vor fi folosite și pentru dezvoltarea planurilor digitale ale școlilor, menite să favorizeze și să promoveze folosirea mediilor digitale în procesul educațional.

Foto: © PhotosvitDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Deci Spania are 700 000 de profesori la o populatie de 45 mil, doar cei din scoala primara si secundara.
    Sindicatele cand se trezesc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiectul SuperTeach este realizat cu sprijinul Telekom Romania

Cum a început școala în Franța? Anca Emandii, asistent școală primară: S-au regândit orarele, pauzele nu sunt în același timp, fiecare clasă are pauză într-un moment diferit, nu ies toți în același timp în curtea școlii, care a fost împărțită

“S-au regândit orarele, pauzele nu sunt în același timp, fiecare clasă are pauză într-un moment diferit, nu ies toți în același timp în curtea școlii, care a fost împărțită” a…
Vezi articolul

OFICIAL Noul calendar pentru titularizare 2020 şi etapele de mobilitate au fost anunțate de Ministerul Educației: examenul pentru angajarea în școli va avea loc pe 15 iulie 2020. Proba de interviu a fost eliminată pentru candidații care vor un post în regim “plata cu ora”

Examenul de titularizare va avea loc în data de 15 iulie 2020, a decis Ministerul Educației, care anunță printr-un comunicat de presă că repartizarea candidaților se va face în ordinea…
Vezi articolul

Resursă pentru profesori. „Înțelegerea faptului că toți suntem diferiți, avem experiențe diferite, nevoi și frici diferite este cheia pentru a ne menține ochii deschiși” – interviu cu Anna Sarvira, ilustratoarea cărții pentru copii „Fata cu ochii larg deschiși” (P)

Cartea lansată de Comisia Europeană „Fata cu ochii larg deschiși” este un instrument educațional pentru părinți și profesori, care sprijină discuții sensibile despre război cu copiii. Renumita ilustratoare ucraineană Anna Sarvira…
Vezi articolul