Ce spun elevii despre subiectele de la Bacalaureat Matematică: Au fost mai ușoare decât ne așteptam, fără capcane / La istorie: Am găsit ușor în texte ce aveam de găsit

1.714 vizualizări
Foto: © Monkey Business Images – Dreamstime.com
Subiecte ușoare, „accesibile”, fără să le pună probleme – asta spun elevii, dar și profesorii, după proba obligatorie de marți, 2 iulie, la Matematică sau Istorie – BAC 2024. Cei mai mulți nu credeau că „pică” eseu despre România postbelică la subiectul III, dar s-au descurcat, cerințele fiind ușor de urmărit, spun ei. Fără dificultăți a fost proba și pentru majoritatea absolvenților de profil real, tehnologic sau pedagogic care au dat proba la Matematică.

„La istorie a fost în regulă, dacă învățai. La eseu credeam că pică voievozii sau statul român modern”, spune un elev dintr-un grup ieșit din curtea unui liceu din Capitală după proba de marți, cu care a discutat Edupedu.ro.

„Am găsit ușor relația cauză-efect, ce aveam de găsit” în text, spune un alt elev. „Am găsit mai multe, de fapt, deci textul a fost «ofertant»”. „Mă așteptam să fie proba mai grea. Poate să fi făcut greșeli de neatenție, în rest a fost bine. A trebuit să fim atenți la texte doar. (…) Ieri am stat circa trei ore și jumătate în plus la scanat. Organizarea cred că a fost cam proastă cu platforma”, a spus o altă elevă care a susținut proba la Istorie, cu care a discutat Edupedu.ro.

„Au fost mai ușoare decât ne așteptam subiectele. Fără capcane, nimic tricky. Așa că așteptăm rezultatele”, a comentat un alt elev, care a dat Bacalaureat la matematică – Mate-Info.

  • Profesorul Mădălin Ghiuler care a rezolvat pentru Edupedu.ro subiectele de la Mate-info și de la Tehnologic spune că „au fost accesibile. Nivelul este cu mult sub nivelul testelor anterioare. Nu a fost nicio noutate. Un copil bun de nivel tehnologic poate lua nota 10. Vor fi multe note de 10 la matematică”.
Elev din Alba: Subiecte „bine dezvoltate”

„Au fost de nivel mediu [subiectele la istorie – N. Red.], nu pot să zic că au fost nici foarte grele, nici foarte ușoare, m-a surprins comunismul la eseu, acum aștept nota. Nu a fost un punct neapărat greu, eseul mi-a dat bătăi de cap. A fost același nivel, la celelalte exerciții”, spune o absolventă de liceu intervievată de Alba24.

Un alt fost elev care a susținut Bacalaureatul spune că subiectele au fost „bine dezvoltate, cu secolul XX la subiectele II și III. Ușor, nu mă așteptam să fie așa de bine. Mă aștept să fie note destul de bune”. Același elev mărturisește că a pregătit materia de Bacalaureat în ultimele 3-4 luni, citat de publicația Alba24.

O altă candidată de la profilul real, Științe ale naturii, declară că subiectele „nu au fost așa de dificile, au fost anumite cerințe care cereau mai multă concentrare și detaliu”. Întrebată care a fost cel mai greu item, absolventa de liceu a spus că punctul c), de la exercițiul 1, subiectul III.

„A trebuit să iau o mică pauză, să respir, să iau o gură de apă și apoi l-am început și pe acela”. „Am învățat pe parcursul liceului și m-a ajutat foarte mult”, a completat aceeași tânără.

Foto: © Monkey Business Images – Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Peste 54.600 de contestații au fost depuse la BAC 2023. Aproape 51.650 de lucrări au fost corectate greșit / La Limba română sunt 300 de lucrări ale căror note au fost modificate cu peste un punct și jumătate

Peste 54.600 de constatații au fost depuse la examenul național de Bacalaureat, potrivit datelor Ministerului Educației. Acesta este al treilea an cu cel mai mare număr de contestații din ultimii…
Vezi articolul