Cei doi profesori șpăgari din Constanța, foști inspectori corupți, s-au întors la clasă și le predau elevilor în continuare, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat / Conducerile școlilor nu au făcut niciun demers pentru sancționarea celor care au recunoscut că au luat mită

5.803 vizualizări
Foto: colaj EduPedu.ro
Cei doi foști inspectori școlari din Constanța care au luat șpagă în 2021 și au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA, potrivit instituției, le predau elevilor ca și cum nimic nu s-a întâmplat, după cum au confirmat pentru Edupedu.ro conducerile unităților de învățământ. Menționăm că Iulia Cristina Cabrancea este învățătoare la Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” din Constanța, iar Lucian-Dorel Faliboga predă matematică elevilor de la Școala Gimnazială „Gala Galaction” din Mangalia.
  • Amintim că Edupedu.ro a scris că cei doi inspectori au luat șpagă de la un învățător pentru ca soția acestuia să ia examenul de suplinitori din septembrie 2021. Ambii inspectori și-au recunoscut vinovăția și au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii. – detalii aici

Directoarea Școlii Gimnaziale nr. 24 „Ion Jalea”, Corina Loredana Teodorov, a precizat pentru Edupedu.ro că învățătoarea Cabrancea predă la școală. Întrebată dacă a fost făcută vreo comisie de analiză la nivelul școlii, având în vedere că Iulia Cristina Cabrancea a recunoscut că a luat mită, directoarea a spus doar că „nu, nu s-a luat (vreo decizie -n. red.)” și că „este o anchetă în derulare la tribunal”.

Directorul adjunct Școlii Gimnaziale „Gala Galaction” din Mangalia, Cătălin David, a spus: „bineînțeles, domnul profesor predă la școală”. Când a fost întrebat dacă s-a constituit o comisie de analiză, directorul a menționat că „întrebările acestea cred că ar trebui să i le puneți doamnei director Gherghinoiu, pentru că nu vreau să zică dânsa că am vorbit, adică să am un răspuns fără să știe dânsa”.

  • Următorul termen al dosarului fostului inspector Lucian-Dorel Faliboga este mâine, 18 octombrie. Pe 13 octombrie instanța a decis că amână pronunțarea deciziei la data de 18 octombrie 2022.

Iulia Cristina Cabrancea a primit în septembrie 2021 de la învățător o pungă de cadouri ce conținea un pachet de cafea, o cutie de bomboane, suma de 200 de euro, o cutie cu brânză de 15 kilograme și un pește crap de 12 kilograme, conform rechizitoriului.

Mai amintim că inspectoarea pentru învățământ primar de la Constanța, Iulia Cristina Cabrancea, a recunoscut că a luat mită 5.000 de euro de la părintele unui copil în martie 2022. Atunci, Tribunalul Constanța a decis condamnarea fostei inspectoare școlare la 2 ani de închisoare cu suspendare și interzicerea, pentru un an, a dreptului de a fi ales într-o funcție de conducere într-o instituție publică. Conform comunicărilor publice și deciziilor consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, nu a existat vreo analiză la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Fostul inspector pentru resurse umane a primit în perioada noiembrie-decembrie 2021 aproximativ 100 kg de varză albă și 11 kg de brânză, un pește de 11 kg, un porc de 150 kg și trei baloți de paie, bunuri în valoare totală de aproximativ 3000 de lei.

Inspectorul școlar general din Constanța este profesor de Limba romana la aceeași școala cu Faliboga, adică la Școala Gimnazială „Gala Galaction” din Mangalia, potrivit CV-ului lui Sorin Mihai. La solicitarea Edupedu.ro, Sorin Mihai a trimis același răspuns pe care l-a dat publicației online Dobrogea Live: „Cele două cadre didactice menționate de dumneavoastră nu mai sunt angajate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța din primăvara acestui an. Prin încetarea detașării în interesul învățământului, au revenit la catedra rezervată. Așadar, raportul contractual, în calitate de angajați, este cu unitățile de învățământ angajatoare”. Mai mult, inspectorul general nu a răspuns întrebării la ce școli predau cei doi profesori.

În 2013, Lucian-Dorel Faliboga figura ca membru al Organizației Județene PSD Constanța. În 2012, Faliboga a fost numit consilierul personal al primarului Mihai Claudiu Tusac (PSD), potrivit ziuadeconstanta.ro.

Citește și:
STENOGRAME Festival de șpăgi la Inspectoratul Școlar Constanța: 200 de euro, 100 kg de varză și un porc pentru doi inspectori, pentru ca soția unui învățător să ia un post de suplinitor în 2021
STENOGRAME Șpaga de la Constanța – 5.000 de euro pentru transferul unei eleve la Colegiul Național Mircea cel Bătrân – inspectoarea care a lua banii și a recunoscut, condamnată la 2 ani cu suspendare. DNA și-a retras acuzațiile aduse părintelui mituitor și intermediarei șpăgii / „Am o prietenă bogată, fii-sa a dat în a IV-a la „Mircea” şi a căzut. Dă 5.000 de euro. E disperată” (…) ,,Ne vedem diseară să-ţi dau. Mi-a lăsat ce trebuie… primul kil de nuci”

4 comments
  1. Si Cabrancea are gradatie de merit! Iar cei doi inspectori spagari au fost rasplatiti de generalul din Constanta cu calificativul FOARTE BINE!! Doar sunt prietenii dumnealui!

  2. Sunt profesori titulari și rămân pe posturi pentru eternitate.In Ialomița ,profesor cu dosar pentru mită la bac are gradație de merit.

  3. Cine indrazneste sa ii dea afara daca sunt prietenii generalului de la Constanta? Faliboga o umileste zilnic pe directoare! Vroia sa ii ia locul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
repartizare liceu 2020

Întârzieri și de peste șase luni ale burselor școlare, în special pentru elevii din mediul rural, semnalate de Federația Națională a Părinților. Organizația cere mai multor instituții acordarea integrală a drepturilor copiilor

Remedierea plăților întârziate ale burselor elevilor, mai ales în mediul rural, unde ar fi decalaje și de 6 luni, este cerută de Federația Națională a Părinților (FNP) în două adrese…
Vezi articolul