Cel puțin 30% din bugetul alocat de primării pentru sport va trebui să meargă la activitățile pentru copii și juniori – proiect USR adoptat de Parlament

473 de vizualizări
Foto: © Denys Kuvaiev | Dreamstime.com
„Autoritățile locale din toată țara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea bani și pentru susținerea activității sportive la nivel de copii și juniori. Asta prevede o lege USR votată astăzi de Parlament. Legea prevede că primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii și juniori”, se arată într-un comunicat al USR.

Proiectul a fost adoptat, marți, de Camera Deputaților în calitate de for decizional și merge la promulgare.

„În România, jumătate din banii publici alocaţi sportului vine de la bugetele locale. Lucru perfect normal. Problema este cum se alocă şi cum se cheltuie aceşti bani, pentru că, în medie, mai puţin de 4% din banii publici alocaţi sportului merg către susţinerea activităţii copiilor şi juniorilor. Diferenţa, 96%, merge către echipele de seniori. Proiectul adoptat astăzi de Parlament vizează creşterea cuantumului alocat pentru susţinerea activităţii sportive a copiilor şi juniorilor la 30% din totalul bugetului alocat sportului de administraţiile publice. Asta înseamnă că la fiecare 100 de lei bugetaţi pentru a susţine activitatea sportivă a seniorilor trebuie alocaţi 30 de lei şi pentru segmentul de vârstă 5-18 ani”, a afirmat Tudor Pop, iniţiator al proiectului de lege, conform comunicatului.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Foto: © Denys Kuvaiev | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like