Cercetătorii de la Universitatea Oxford vor studia efectele generate de variantele SARS-CoV-2 și de vaccinuri în timpul sarcinilor

362 de vizualizări
Foto: © Gpointstudio | Dreamstime.com
Studiul va fi realizat la mai puţin de un an după ce oamenii de ştiinţă de la prestigioasa universitate britanică Oxford au descoperit că femeile însărcinate şi care au COVID-19, precum şi copiii lor nou-născuţi, se confruntă cu un risc mai mare de complicaţii medicale, precum naştere prematură şi risc de deficienţă a organelor interne, decât se ştia în trecut, scrie Agerpres.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au anunţat marţi că vor evalua efectele generate de noile variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 asupra femeilor însărcinate şi nou-născuţilor, precum şi efectele vaccinurilor anti-COVID-19 asupra complicaţiilor medicale apărute în timpul sarcinilor şi după naşteri, informează Reuters.

Vor participa aproximativ 1.500 de femei care au fost testate pozitiv cu noul coronavirus în orice stadiu al sarcinii şi va compara rezultatele lor cu cele obţinute de la 3.000 de femei neinfectate pe parcursul unei perioade de patru luni. Rezultatele studiului sunt aşteptate în luna mai.

Specialiştii britanici au spus că studiul lor a dorit să acopere aceste goluri privind informaţiile medicale cunoscute, vizând efectele provocate de noile variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, inclusiv de varianta Omicron, într-un grup de mare risc în care a fost constatată o rată de vaccinare “alarmant” de scăzută.

“Efectele COVID-19 asupra sarcinii au fost subevaluate şi insuficient studiate”, a declarat Jose Villar, profesor la Universitatea Oxford şi coautor al studiului.

“Femeile însărcinate nu au fost incluse în testele clinice dedicate vaccinurilor anti-COVID-19, fapt care a permis informaţiilor înspăimântătoare şi care nu sunt bazate pe ştiinţă să fie difuzate pe scară largă”, a adăugat el.

Multe autorităţi sanitare din lumea întreagă au declarat deja că vaccinarea în timpul sarcinii este sigură, iar un studiu american publicat luna trecută a arătat că vaccinarea femeilor însărcinate nu a fost asociată cu naşteri premature şi nici cu bebeluşi subdezvoltaţi la naştere, mai scrie Agerpres.

În noiembrie, datele publicate de Agenţia britanică pentru siguranţa sănătăţii au arătat că vaccinarea anti-COVID-19 este sigură pentru femeile însărcinate şi că această procedură nu a fost asociată cu apariţia unor rate mai mari de complicaţii medicale.

Foto: © Gpointstudio | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Medicii de familie trebuie să ceară doze de vaccin pediatric antiCovid pentru a-i putea vaccina pe copiii de 5-11 ani – anunță Valeriu Gheorghiță, după ce președintele Asociației Medicilor de Familie din București a atras atenția că medicii de familie nu fuseseră luați în calcul pentru vaccinarea copiilor

În cadrul conferinței de presă ce a avut loc după ședința de Guvern de astăzi, 5 ianuarie 2022, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a clarificat procedura prin…
Vezi articolul

Explicațiile vicepreședintelui Consiliului de Etică pentru decizia care-l “spală” pe Lucian Bode de plagiat, în cazul cărții bazate pe o carte demonstrat plagiată: Legea lasă multe aspecte neclarificate / “Nicăieri în lege nu se menționează despre folosirea ghilimelelor”

“Putem cu toții observa că legea 206/2004 lasă foarte multe aspecte neclarificate. Îl cităm sau nu pe Newton când folosim legea gravitației? Unde tragem linia pentru ce trebuie sau nu…
Vezi articolul

Aproape 500 de credite pentru studenți, date în 2022, anunță Gabriela Firea, care spune că au fost făcute modificări în programele Student Invest și Family Start: Vor putea aplica pentru credite și medicii rezidenți / Se va putea cumpăra orice tip de autoturism, nu doar cu 7 locuri

„Vor crește sumele acordate în programele de creditare Student Invest și Family Start și vârsta solicitanților, extindem categoriilor persoanelor eligibile cu medicii rezidenți, acordăm posibilitatea achiziției oricărui tip de autoturism,…
Vezi articolul

Prezența în politică și administrație a unor persoane care au obținut titluri academice prin fraudă e un “risc major de securitate regională”, afirmă două organizații studențești din Iași și Basarabia / Ele amenință cu proteste dacă proiectele de legi ale educației, care “urmăresc amnistierea plagiatorilor”, ajung în Parlament

“Frauda academică este una dintre cele mai mari amenințări la adresa siguranței regionale și a flancului estic al NATO, având în vedere că permite promovarea în politică și în administrația…
Vezi articolul