Cercetătorul Cristian Presură, despre plagiatul ministrului Florin Roman: o teză plagiată scoate la iveală un student care nu a fost în stare să urmeze acest proces – gândire, înțelegere, rezolvare

423 de vizualizări
Foto: © Ibreakstock | Dreamstime.com
“Asta o știe oricine care scrie o teză pe bune: ești solicitat să gândești, să înțelegi ce se întâmplă și să vii cu soluții”, scrie fizicianul Cristian Presură într-o postare publicată joi, pe Facebook, pe seama acuzațiilor că ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, a plagiat în lucrarea sa de master. “Dincolo de valoarea mică a unei teze de licență, este de fapt acest proces cel care contează. Mai târziu, în cariera profesională, este exact același proces: gândire, înțelegere, rezolvare”, arată Presură.

Potrivit acestuia, “de aceea, o teza plagiată scoate la iveală un student care nu a fost în stare să urmeze acest proces, dincolo de problema morală a plagiatului. Cu atât mai mult când ajunge într-o poziție de conducere nu te aștepți să înțeleagă și să rezolve probleme care sunt cu mult mai dificile decât subiectele de licență”.

“Până la urmă, se poate spune, care e problema, cine nu a copiat la școală?”, întreabă fizicianul, care invocă propria experiență în elaborarea lucrării de licență: “Îmi aduc aminte de licența mea la electrotehnică (…) Am încercat să înțeleg cu mintea mea ce se întâmplă și chiar să vin cu soluții noi”. “Problema e că spune multe lucruri importante pentru cineva care conduce un minister, ce țin nu numai de morală: capacitatea de gândire, înțelegere și rezolvare”, mai scrie Presură.

Comentariul fizicianului Cristian Presură, integral: 

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, și-a plagiat lucrarea de disertație la master, susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012, a scris, joi, Libertateadetalii aici. Ministrul a spus, în cursul zilei, că respinge acuzația – detalii aici.

Foto © Ibreakstock | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

În București “nu am avut până acum o hartă a școlilor și a numărului de elevi care învață în fiecare din aceste școli”, date-cheie pentru Planul Urbanistic General – primarul Nicușor Dan. El spune că astfel de date sunt colectate acum prin Universitatea de Arhitectură

Administrația din București duce lipsă de o serie de informații esențiale pentru elaborarea Planului Urbanistic General, a spus, vineri, primarul Capitalei, Nicușor Dan, dând drept exemplu datele despre locația școlilor…
Vezi articolul

EXCLUSIV Schimbări majore la gimnaziu, în noile planuri-cadru pregătite de Ministerul Educației: fără note din toamnă la Religie, Muzică, Desen și Sport, eliminarea materiilor Educație tehnologică și Dezvoltare personală / Varianta 2: Dispare Limba latină, sunt tăiate ore de la Limba modernă, Fizică, Chimie, Biologie, Geografie și Istorie

Tăieri de ore și eliminări de materii pentru clasele V-VIII sunt pregătite în prezent de Ministerul Educației, care este obligat ca din 14 septembrie să pună în aplicare legea care…
Vezi articolul

BREAKING Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP) a fost publicat în Monitorul Oficial / Numărul comisiilor permanente din școală a fost redus la 5, diriginții au atribuții suplimentare

Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar a fost publicat în Monitorul Oficial miercuri. Documentul modifică fostul regulament cadru, adoptat în 2016. A fost redus numărul comisiilor…
Vezi articolul