Cercetătorul Cristian Presură, despre plagiatul ministrului Florin Roman: o teză plagiată scoate la iveală un student care nu a fost în stare să urmeze acest proces – gândire, înțelegere, rezolvare

403 vizualizări
Foto: © Ibreakstock | Dreamstime.com
“Asta o știe oricine care scrie o teză pe bune: ești solicitat să gândești, să înțelegi ce se întâmplă și să vii cu soluții”, scrie fizicianul Cristian Presură într-o postare publicată joi, pe Facebook, pe seama acuzațiilor că ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, a plagiat în lucrarea sa de master. “Dincolo de valoarea mică a unei teze de licență, este de fapt acest proces cel care contează. Mai târziu, în cariera profesională, este exact același proces: gândire, înțelegere, rezolvare”, arată Presură.

Potrivit acestuia, “de aceea, o teza plagiată scoate la iveală un student care nu a fost în stare să urmeze acest proces, dincolo de problema morală a plagiatului. Cu atât mai mult când ajunge într-o poziție de conducere nu te aștepți să înțeleagă și să rezolve probleme care sunt cu mult mai dificile decât subiectele de licență”.

“Până la urmă, se poate spune, care e problema, cine nu a copiat la școală?”, întreabă fizicianul, care invocă propria experiență în elaborarea lucrării de licență: “Îmi aduc aminte de licența mea la electrotehnică (…) Am încercat să înțeleg cu mintea mea ce se întâmplă și chiar să vin cu soluții noi”. “Problema e că spune multe lucruri importante pentru cineva care conduce un minister, ce țin nu numai de morală: capacitatea de gândire, înțelegere și rezolvare”, mai scrie Presură.

Comentariul fizicianului Cristian Presură, integral: 

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, și-a plagiat lucrarea de disertație la master, susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012, a scris, joi, Libertateadetalii aici. Ministrul a spus, în cursul zilei, că respinge acuzația – detalii aici.

Foto © Ibreakstock | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE PNL anulează ieșirea în Piața Victoriei, programată la ora 00.00 pentru ca premierul să dea startul campaniei electorale / Evenimentul fusese anunțat după ce Guvernul a închis toate școlile din România pe durata campaniei electorale

UPDATE PNL anunță că anulează ieșirea în Piața Victoriei, programată la ora 00.00, pe motiv că ședința de guvern se prelungește. (Știrea inițială) “Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, dă startul…
Vezi articolul