Cercetătorul Cristian Presură, despre plagiatul ministrului Florin Roman: o teză plagiată scoate la iveală un student care nu a fost în stare să urmeze acest proces – gândire, înțelegere, rezolvare

395 de vizualizări
Foto: © Ibreakstock | Dreamstime.com
“Asta o știe oricine care scrie o teză pe bune: ești solicitat să gândești, să înțelegi ce se întâmplă și să vii cu soluții”, scrie fizicianul Cristian Presură într-o postare publicată joi, pe Facebook, pe seama acuzațiilor că ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, a plagiat în lucrarea sa de master. “Dincolo de valoarea mică a unei teze de licență, este de fapt acest proces cel care contează. Mai târziu, în cariera profesională, este exact același proces: gândire, înțelegere, rezolvare”, arată Presură.

Potrivit acestuia, “de aceea, o teza plagiată scoate la iveală un student care nu a fost în stare să urmeze acest proces, dincolo de problema morală a plagiatului. Cu atât mai mult când ajunge într-o poziție de conducere nu te aștepți să înțeleagă și să rezolve probleme care sunt cu mult mai dificile decât subiectele de licență”.

“Până la urmă, se poate spune, care e problema, cine nu a copiat la școală?”, întreabă fizicianul, care invocă propria experiență în elaborarea lucrării de licență: “Îmi aduc aminte de licența mea la electrotehnică (…) Am încercat să înțeleg cu mintea mea ce se întâmplă și chiar să vin cu soluții noi”. “Problema e că spune multe lucruri importante pentru cineva care conduce un minister, ce țin nu numai de morală: capacitatea de gândire, înțelegere și rezolvare”, mai scrie Presură.

Comentariul fizicianului Cristian Presură, integral: 

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, și-a plagiat lucrarea de disertație la master, susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012, a scris, joi, Libertateadetalii aici. Ministrul a spus, în cursul zilei, că respinge acuzația – detalii aici.

Foto © Ibreakstock | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Părinții pot să intre cu copiii în secția de vot și în cabina de vot la alegerile locale de duminică. Nu există nicio interdicție, dar cei peste 5 ani trebuie să poarte mască, spune președintele Autorității Electorale Permanente

Părinții pot să intre cu copiii în secția de vot și în cabina de vot la alegerile locale de duminică, asta a declarat pentru Edupedu.ro președintele Autorității Electorale Permanente Constantin-Florin…
Vezi articolul