Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman a copiat în lucrarea sa de master, scrie Libertatea / Roman: Pentru disertație “ți se dă o bibliografie. Dacă ți se dă bibliografia, ce faci?”

1.702 vizualizări
Florin Roman / Foto: Grigore Popescu – Agerpres Foto
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, și-a plagiat lucrarea de disertație la master, susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012, scrie, joi, Libertatea. Publicația scrie că a primit de la ministru 10 pagini din lucrare, care sunt identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu. Contactat de ziarul citat, ministrul a spus: “dacă asta e iar o altă mare problemă…” și a cerut “îngăduință” pentru că are de lucru la PNRR.

Potrivit Libertatea, în cele 10 pagini de lucrare, masterandul Florin Roman, acum ministru, a preluat identic textul, figurile, chiar și erorile de redactare din lucrarea profesorului din Timișoara.

Ziarul precizează că a solicitat Universității Titu Maiorescu întreaga lucrare a lui Florin Roman, dar instituția a răspuns că “deocamdată nu a fost găsită în arhivă”.

  • Ministrul este citat spunând: “În momentul în care faci o lucrare de disertație ți se dă o bibliografie. Dacă ți se dă bibliografia, ce faci?”.

Tema lucrării este, conform sursei citate, “Contribuții cu privire la optimizarea sistemelor integrate de comunicare”.

Ziarul scrie că demnitarul i-a trimis cele 10 pagini după cum el însuși promisese, după ce a constatat că nu găsește lucrarea despre “Teoria sistemelor Informaționale”, pe care o menționase în CV. El a trimis paginile pentru a arăta că s-a ocupat serios de domeniul “teoriei sistemelor”. Potrivit publicației, pasaje din lucrarea de master, căutate pe Google, duc la o lucrare a profesorului Dumitrescu de la Universitatea Politehnica din Timișoara.

Citește și:
Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, susține în CV că a scris o lucrare pe care nu o găsește și despre care nu știu nimic nici editura, nici Biblioteca Națională – Libertatea
Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, despre lucrarea pierdută pe care o menționează în CV: Aceasta ar fi apărut, de fapt, într-o revistă, pe care nu o mai găsește / Libertatea a scris că oficialul a insistat că era o lucrare cu unic autor
Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, răspuns la acuzațiile că nu are legătură cu domeniul: Mai bine să ai un ministru fără tangență în acea zonă că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri
Noul ministru propus la digitalizare-cercetare în guvernul PSD-PNL-UDMR, Florin Roman – nicio legătură cu cercetarea: fost om de presă intrat în conducerea unor mari companii în care statul era acționar, apoi în politica locală și centrală

4 comments
  1. >> Dacă ți se dă bibliografia, ce faci?
    Copiezi bre, nu e clar? Furi, lol. Ce e pe internet e gratis, fara drepturi de autor lol.

    Ar trebui pedepsiti si profii astia ignoranti care chipurile nu-si dau seama ca a fost copiata o lucrare. Vezi Doamne, nea Titi asta, profu lu’ peste, nu si-a dat seama ca asa zisa dizertatie nu este rezultatul unei cercetări originale.
    Astia la Titu Maiorescu fac o dizertatie din bibliografie? Li se da o bibliografie din care sa copieze? Nu primesc o tema de cercetare?

  2. Poate, pana la urma, va intelege lumea ca vina in cazul plagiatelor nu este a studentilor si a doctoranzilor, ci a cadrelor universitare care i-au coordonat! Daca coordonatorii isi faceau treaba pentru care erau platiti si citeau lucrarile atunci nu am mai fi avut azi niciun caz de plagiat! Acolo trebuie incepute verificarile si sanctiunile: la profesorii coordonatori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mi se pare criminal că nu abordăm direct reducerea analfabetismului funcțional, care duce la abandon școlar. Copilul care se simte prost va face tot ce poate să nu se ducă la școală – Liliana Romaniuc, Asociația Română de Literație

Copiilor nu le place școala. Este o caracteristică a acestui timp și, “dacă am dori să le placă școala, ar trebui să facem niște transformări în modul în care le…
Vezi articolul
World Vision România

World Vision România solicită Ministerului Educației reintroducerea burselor sociale pentru elevii din rural: acoperirea cheltuielilor de transport nu asigură și alte nevoi specifice ale elevilor navetiști – cazarea, cantina, alte cheltuieli lunare

“Fundația World Vision România solicită Ministerului Educației reintroducerea burselor sociale pentru elevii din mediul rural întrucât acoperirea cheltuielilor de transport, deși extrem de importantă și pe care organizația o susține,…
Vezi articolul