Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, despre lucrarea pierdută pe care o menționează în CV: Aceasta ar fi apărut, de fapt, într-o revistă, pe care nu o mai găsește / Libertatea a scris că oficialul a insistat că era o lucrare cu unic autor

800 de vizualizări
Florin Roman / Foto: Mihai Poziumschi – Agerpres Foto
Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, a revenit, vineri, cu declarații suplimentare pe tema “lucrării” pe care o menționează în CV, despre “Teoria sistemelor Informaționale”, după ce Libertatea a scris că aceasta nu poate fi consultată nicăieri și că nici oficialul nu o găsește. “Admit faptul că nu am regăsit, după 15 ani, revista unde a fost publicată lucrarea respectivă”. El sugerează, astfel, că ar fi vorba despre un material publicat într-o revistă, nu o carte.
  • Libertatea a scris, vineri, că ministrul nu-și găsește cartea “Teoria sistemelor informaționale” menționată din CV, “singura legătură cu domeniul pe care-l conduce” – carte despre care nu știu nimic nici editura unde ar fi fost publicată, nici Biblioteca Națională. Publicația îl cita pe directorul editurii, care spunea că o carte cu acel nume există doar sub alte semnături, dar și că nu poate verifica dacă există vreun capitol cu același titlu în alt volum.

Libertatea a scris că l-a contactat pe Florin Roman în ziua votării guvernului, pe 25 noiembrie, în legătură cu această lucrare, dar el a rugat “să fie păsuit” pentru a o căuta acasă, la Alba Iulia. Ziarul scrie că a așteptat, dar oficialul a revenit spunând că nu a găsit-o. Publicația arată că Roman “a insistat că a fost unic autor, nu a fost vorba de o carte pe care să o fi scris cu altcineva”. În cele din urmă ministrul a trimis redacției extrase dintr-o lucrare de disertație, cu alt titlu.

În postarea sa de pe Facebook, Florin Roman vorbește despre confuzii, pe care nu le lămurește cu precizări clare despre natura “lucrării”. El spune că aceasta ar fi “rezultatul unor întâlniri și discuții zilnice, din perioada 2004-2006, cu profesorul conferențiar universitar dr. Titi Paraschiv”.

Postarea, integral:

4 comments
  1. Cartea este, de fapt, un articol publicat intr-o revista. Pana la final, poate se va dovedi ca era doar un paragraf, din care a ramas doar o fraza scrisa pe un servetel pe care l-a aruncat.
    Haideti, domnilor, se poate sa nu mai umflati CV -urile acelea cu lucruri pe care nu le-ati facut in realitate? Si asa nu ocupati functiile pe baza expertizei profesionale. Stati linistiti, Romania inca nu a ajuns in era meritocratiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educaţia este în pericol și din toamnă – apel World Vision România către Senat pentru respingerea propunerii legislative care limitează dreptul tuturor elevilor de a primi laptop sau tabletă

„Apel către autorităţile decidente: Educaţia este în pericol și din toamnă! Susținem implementarea de măsuri care să asigure acces egal și echitabil la educație”, transmite Fundaţia World Vision România într-un…
Vezi articolul

Ligia Deca s-a răzgândit: Va face publice legile Educației când vor intra în proces de avizare interministerială, pentru a fi aprobate de către Guvern / Inițial anunțase că legile vor fi “repuse în transparență după dezbaterea publică”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că “în momentul în care proiectele legilor Educației vor intra în acest proces de avizare interministerială, pentru a fi apoi aprobate de către Guvern,…
Vezi articolul