Școlile din capitala Indiei s-au redeschis, după un episod extrem de sever de poluare care a declanșat urgența de sănătate publică

29 de vizualizări
Foto: Captură Youtube.com
Școlile din capitala Indiei, New Delhi, s-au redeschis miercuri după ce fuseseră închise timp de două zile din cauza unui episod extrem de sever de poluare, care a declanşat o urgenţă de sănătate publică şi a provocat proteste din partea rezidenţilor şi a grupurilor de mediu, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Elevii indieni, mulţi purtând măşti, s-au întors în şcolile din New Delhi şi din oraşele din jur, chiar dacă poluarea aerului a rămas la niveluri “nesănătoase” în majoritatea zonelor din nordul Indiei, inclusiv în capitală, scrie agenția de presă.

Meteorologii prognozează precipitaţii uşoare pentru miercuri şi semnificative pentru ziua de joi. Dacă ploile slabe pot să deterioreze şi mai mult calitatea aerului, cele torenţiale tind să scadă nivelul de poluare, relatează Agerpres.

Autorităţile au interzis luni circulaţia maşinilor cu numere de înmatriculare impare, într-o încercare de a reduce poluarea.

În noaptea de luni spre marţi, peste 1.500 de oameni s-au adunat la Poarta India, un monument de război din centrul oraşului New Delhi, pentru a protesta faţă de nivelurile ridicate de poluare şi a cere măsuri din partea autorităţilor federale şi statale.

Indexul calităţii aerului măsurat de Ambasada Statele Unite de la New Delhi a rămas la nivelul “nesănătos” de 177 de unităţi miercuri, în scădere faţă de valoarea de 331, înregistrată marţi dimineaţă.

Duminică, un buletin guvernamental a anunţat că indexul calităţii aerului a atins cel mai grav nivel din anul 2019, urcând până la 494 unităţi pe o scală de 500. Luni dimineaţă, nivelul poluării coborâse sub valoarea de 400 de unităţi.

Foto: Captură Youtube.com

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Protest al profesorilor în Câmpulung, Argeș. Cer demisia ministrului și susțin că schimbarea cifrelor de școlarizare afectează 30.000 de elevi

Cadrele didactice din Liceul Teoretic Dan Barbilian, Câmpulung, județul Argeș, protestează public față de prevederile Ordinului 4.057 semnat de ministrul Ecaterina Andronescu, prin care cifrele de școlarizare pentru fiecare școală…
Vezi articolul