Ambasadorul Germaniei a sărbătorit Ziua Unităţii Germane la Deutsche Schule Bukarest: Trebuie să ne aplecăm asupra nevoilor tinerei generaţii – elevi şi studenţi

95 de vizualizări
Nevoile tinerei generaţii ar trebui să fie o prioritate pentru decidenţi, în contextul pandemiei COVID-19, a declarat, luni, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt. El a vorbit în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Unităţii Germane. Ceremonia, la care a participat şi preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut loc în noul campus al Şcolii Germane din Bucureşti (Deutsche Schule Bukarest – DSBU), relatează Agerpres.

Diplomatul german a spus că două idei-cheie ale aniversării de anul acesta sunt unitatea şi educaţia şi a amintit că luni este sărbătorită Ziua Educaţiei.

În aceste vremuri grele trebuie să ne aplecăm asupra nevoilor tinerei generaţii – elevi şi studenţi. COVID-19 i-a făcut să se confrunte cu prima criză din viaţa lor, care nu doar că le-a schimbat drastic programul din şcoli sau universităţi, ci le-a schimbat şi mentalitatea. A trebuit să dezvolte noi abilităţi şi chiar dacă, probabil, acest efort a fost foarte stresant pentru ei, le-a adus şi noi oportunităţi. Au înţeles mai profund provocările globale şi impactul social şi economic al acestora, de la domeniul Sănătăţii la sustenabilitate şi schimbările climatice“, a afirmat ambasadorul.

Acum e rândul nostru, părinţi, politicieni, funcţionari publici, să le ascultăm aşteptările şi să aplicăm contribuţia tinerilor dedicaţi“, a continuat Cord Meier-Klodt.

Preşedintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, a avut o intervenţie online, în cadrul evenimentului.

El s-a adresat şefului statului român: “Domnule Klaus Iohannis, aţi fost timp de mulţi ani profesor. Prin activitatea şi biografia dumneavoastră simbolizaţi diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă a Europei şi a României“, a afirmat Frank-Walter Steinmeier.

Acesta a făcut o paralelă între noul campus şi valorile europene. “Acest nou campus trebuie să reprezinte tot ceea ce ne face puternici în Europa – comunitatea, diversitatea, democraţia şi valorile Iluminismului. Faptul că românii şi germanii sărbătoresc împreună Ziua Unităţii Germane ne reaminteşte ce ne uneşte şi ne face mai puternici, în Germania şi în Europa, depăşind toate deosebirile şi contradicţiile. Aniversăm unitatea noastră în diversitate”, a spus Frank-Walter Steinmeier.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației a trimis corpul de control la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, după o sesizare care acuză posibile nereguli și abuzuri ale rectorului Lucian Georgescu și ale actualei conduceri

Conducerea Universității “Dunărea de Jos” din Galați este acuzată că ar fi format “un grup infracțional organizat” într-o sesizare anonimă trimisă, cu câteva săptămâni în urmă, mai multor instituții ale…
Vezi articolul

Concursuri de știință prin experimente, interviuri cu cercetători sau propuneri pentru o misiune spațială, lansate pentru elevi și profesori în programul „Noaptea cercetătorilor” – ReCoNnect 2024. Înscrieri până pe 30 martie

Elevii de gimnaziu și de liceu se pot înscrie până pe 30 martie într-o serie de „misiuni” dedicate promovării științei, anunță organizatorii Concursului Național de Știință ReCoNnect 2023 – 2024…
Vezi articolul

Ce înseamnă rata de 70% “recomandată de OMS”, invocată de Cîmpeanu ca referință pentru vaccinarea angajaților din școli? Organizația Mondială a Sănătății: O țintă de vaccinare pentru populația tuturor țărilor, până la mijlocul lui 2022

De când a impus pragul de 60% pentru rata de vaccinare a personalului din școli drept condiție pentru predarea față în față, ministrul Cîmpeanu a spus în mod repetat că…
Vezi articolul