LISTA 1.115 de laboratoare inteligente, de maximum 60.000 de euro fiecare, au fost aprobate pentru finanțare de Ministerul Educației, în urma evaluării calitative

856 de vizualizări
Foto: © Hopsalka | Dreamstime.com
Ministerul Educației a anunțat pe 16 mai lista inițială a punctajelor obținute de proiectele propuse în cadrul apelului „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor // SmartLabs”. 1.115 proiecte au un punctaj final de minimum 70 puncte și sunt aprobate pentru finanțare, în limita bugetului disponibil.

În prima etapă au fost admise 1.122 de proiecte. Valoarea totală a finanțărilor a fost anunțată la 117.499.800 de euro, fără TVA, prin PNRR.

Lista inițială după etapa de evaluare calitativă:

„Pentru a primi finanțare în cadrul apelului, un proiect trebuie să obțină minimum 70 puncte din punctajul maxim de 100 puncte. Toate cererile de finanțare care au obținut un punctaj final de minimum 70 puncte vor fi aprobate pentru finanțare, în limita bugetului disponibil.

Proiectele care au primit un punctaj mai mic de 70 de puncte vor fi respinse.

După finalizarea etapei de evaluare calitativă și a soluționării contestațiilor depuse, Ministerul Educației va reanaliza cererile de finanțare prin care se solicită finanțarea unui laborator suplimentar, pe baza criteriilor menționate la secț. 1.5. din Ghidul solicitantului.

Finanțarea suplimentară va fi acordată numai cererilor care au mai mult de 70 puncte, în ordinea ierarhiei punctajelor, a scorului rezultat în ordine descrescătoare, din următorii indicatori:

(a) numărul de elevi (de nivel de învățământ liceal) înscriși,
(b) media la examenul de Bacalaureat pe liceu în ultimii 3 ani,
(c) rata de promovabilitate la examenul de Bacalaureat (din numărul de candidați înscriși) în ultimii 3 ani, în limita alocării financiare disponibile, potrivit metodologiei de evaluare și selecție, analiză și soluționare contestații a proiectelor depuse în cadrul apelului de propuneri de proiecte „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”.

Foto: © Hopsalka | Dreamstime.com | Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Iohannis: Educația economică sănătoasă – temeiul politicilor economice de calitate și a actului de guvernare / Pandemia și criza economică “ne-au prins nepregătiți”, ne-am “îndepărtat de obiective de țară strategice”

“Apreciez eforturile făcute, inclusiv preocuparea Legislativului de a avea o zi simbolică a educației financiare. Cred însă că este loc de mai mult și de mai bine în privința inițiativelor…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu susține că nu este nicio scădere a numărului de elevi care iau bursă de merit, după ridicarea la 9.50 a mediei minime, dar compară datele estimate pentru acest an cu cele din 2020, evitând să spună câte burse de merit au fost date în 2021: “Unde este «tăierea» numărului de beneficiari ai burselor de merit?”

Ministrul Educației reacționează la o zi după ce a publicat în Monitorul Oficial ordinul prin care a decis ca bursele de merit să se acorde din semestrul II al acestui…
Vezi articolul