Cererea unei mame să fie declarată ilegală greva din educație a fost respinsă de Tribunalul București

2.944 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Tribunalul București a respins, vineri, cererea depusă de o femeie, prin care solicita să fie declarată ilegală greva din Educaţie, potrivit Agerpres. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Potrivit deciziei instanţei, cererea a fost respinsă ca fiind introdusă de o persoană fără calitate procesuală activă. De asemenea, femeia a fost obligată la plata sumei de 1.760 lei către Federaţia Naţională Sindicală “Alma Mater”, reprezentând cheltuieli de judecată sub forma onorariului de avocat.

Acţiunea a fost introdusă de Adela Sorinela Safta, având ca obiect “constatarea nelegalităţii grevei”, fiind îndreptată împotriva sindicatelor Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”; Uniunea Sindicatelor Europene din Educaţie; Federaţia Naţională Sindicală “Alma Mater”.

 • Libertatea a identificat o persoană cu același nume la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Iar pe portalul instanțelor Adela Sorinela Safta “figurează în mai multe dosare în calitate de reclamant împotriva mai multor ministere, miniștri, inclusiv împotriva comisiei de disciplină ANAF”, conform publicației citate.

4 comments
 1. Era ,,una” care comenta acum ceva timp (la un alt articol) că ne dă în judecată fiindcă greva este ilegală și ne cere să plătim acest timp pierdut al copiilor, fiind astfel încălcat dreptul la educație. Avea deja avocat (sigur este vorba de aceeași persoană).
  I-am spus că greva este legală și că va pierde, sau că sunt două variante:
  1. Avocatul este prea prost.
  2. Avocatul a mințit-o ca să îi ia banii.

  Concluzii:
  – cum pot fi unii oameni așa de deștepți…🤔
  – cucoana s-au făcut de râs 😄
  – cucoana a pierdut procesul🤪
  – sărmana s-a ales și cu o gaură în buget 🤷
  P. S. Prostia se plătește!
  Prostia doare!

  1. Este dreptul ei sa se adeseze justitiei, la fel angajatii din Educatie au dreptul sa faca greva. Parintii ar trebui sa sustina aceasta greva altfel educatia va avea de suferit pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Sorin Cîmpeanu cere Universității Armatei Române “să se delimiteze ferm” de atitudini ca ale profesoarei care a publicat comentarii anti-Zelenski și teorii conspiraționiste și ale profesorului care a încercat să intimideze G4Media: Răspândirea unor teorii cu tentă conspiraționistă reprezintă un risc pentru siguranța națională

Ministrul educației reacționează după ce o profesoară de la Universitatea Armatei Române a publicat un val de postări conspiraționiste anti Zelenski, numerose teorii conspiraționiste și după ce un coleg al…
Vezi articolul

Examenele de admitere la colegiile naționale și chestiunea limbii române la Bacalaureat sunt “subiecte deschise”, reafirmă ministrul Cîmpeanu, după valul de critici și amendamente legate de aceste teme. El invocă și o a treia posibilă probă în cadrul examenelor de la Colegii

Colegiile Naționale ar putea să organizeze și o a treia probă de admitere la liceu, după cum a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul Forumului Educației la Iași 2022. El…
Vezi articolul