CERN întrerupe relațiile cu echivalentul său rus  în cercetarea nucleară / Doar China și Coreea de Nord rămân aliați nucleari importanți ai Rusiei

106 vizualizări
Foto: © Dmfrancesco | Dreamstime.com
CERN a întrerupt relațiile cu Institutul Comun de Cercetare Nucleară de la Moscova, creat la scurt timp după centrul de la Geneva, pentru dezvoltarea pașnică a energiei nucleare, cu participarea a 18 țări, printre care China, Ucraina și alte națiuni europene amenințate astăzi de Rusia, transmite Levante, citată de Rador, preluată de G4Media.ro.

Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN), care găzduiește cel mai mare accelerator de atomi din lume, a adoptat noi măsuri pentru a-și limita cooperarea cu institutele de cercetare ruse, după invadarea Ucrainei.

Consiliul CERN, organismul de conducere al organizației cu sediul la Geneva, a anunțat vineri că ai săi cercetători își vor suspenda participarea la toate comitetele științifice din Rusia și din Belarus, un aliat al Rusiei, care a facilitat invazia din 24 februarie.

La 8 martie, CERN a suspendat statutul de observator pe care îl avea Federația Rusă, statut acordat statelor care au adus contribuții semnificative laboratorului, și a indicat că nu va participa la noi colaborări cu instituțiile științifice (ruse), până la noi ordine, din cauza invaziei (ruse) în Ucraina.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: © Dmfrancesco | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Creșterea bugetului pentru Cercetare cu 30% față de anul 2020, cerută de ministrul Ciprian Teleman / Anul trecut Cercetarea a avut o alocare de 0,13% din PIB

“Ministerul Cercetării dorește o creștere a bugetului pentru Cercetare de 30% față de anul 2020”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Cercetării, Ciprian Teleman. Declarația vine în contextul în care săptămâna…
Vezi articolul