China a inaugurat o universitate destinată exclusiv persoanelor peste 50 de ani. Le este pusă la dispoziție o platformă cu peste 400 de mii de cursuri

486 de vizualizări
Foto: freepik.com
China a inaugurat recent Seniors University of China (SUC), o universitate destinată exclusiv persoanelor de peste 50 de ani şi care are ca obiectiv ”promovarea formării permanente” a populaţiei chineze, care se confruntă cu o îmbătrânire rapidă, relatează marţi presa oficială de la Beijing, preluată de EFE, conform Agerpres.

La inaugurare, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, a participat ministrul Educaţiei, Huai Jinpeng, care a declarat că ţara sa ”va avansa în construcţia unei societăţi bazate pe învăţare şi va oferi persoanelor în vârstă oportunităţi de dezvoltare a propriilor iniţiative şi studii”, informează agenţia Xinhua.

În jurul anului 2035, în China vor fi peste 400 de milioane de persoane de peste 60 de ani, reprezentând peste 30% din populaţie.

Autorităţile au avertizat că îmbătrânirea populaţiei creează numeroase provocări în ce priveşte furnizarea de servicii publice şi sustenabilitatea securităţii sociale.

Sub coordonarea SUC, care va oferi cursuri cu prezenţă şi online pentru toată ţara începând din această primăvară, a fost creată o platformă de educaţie pentru seniori, cu 407.000 cursuri şi un total de 3,9 milioane de minute de conţinut didactic, potrivit Agerpres.

”China cere universităţilor şi centrelor de formare să ofere cursuri specializate pentru seniori”, a declarat ministrul, adăugând că ţara sa ”încurajează şcolile primare şi secundare să sprijine aceste proiecte prin împrumutul bazelor sportive şi culturale de care dispun”.

Faţă de finalul lui 2021, China a înregistrat în 2022 o scădere a populaţiei cu 850.000, numărul total de locuitori fiind, la sfârşitul anului, 1.411.750.000, potrivit sursei citate.

Experţii internaţionali au prognozat că ţara vecină, India, cu o populaţie de circa 1,38 miliarde de locuitori în prezent, va depăşi China într-un viitor apropiat şi va deveni ţara cea mai populată de pe planetă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel Funeriu, despre Premiul Nobel pentru Chimie 2021, acordat cercetătorilor Benjamin List şi David W.C. MacMillan: Au demonstrat, independent, că pot fi utilizate în procesul catalitic de obținere a unuia sau altuia dintre enantiomeri și molecule organice, compuse din carbon, hidrogen, oxigen și azot

Cei doi laureați ai premiului Nobel pentru Chimie, Benjamin List şi David W.C. MacMillan, „au demonstrat, independent, că pot fi utilizate în procesul catalitic de obținere a unuia sau altuia…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ 33 de firme au depus oferte pentru toate loturile de teste Covid de salivă destinate școlilor. Licitația vine la mai bine de o lună de la începerea școlii, în pragul închiderii complete a acestora din cauza incidenței uriașe de infectări cu coronavirus

În total, 33 de firme au depus marți oferte pentru loturile celor 70 de milioane de teste de salivă care vor ajunge în școli peste câteva săptămâni, a declarat pentru…
Vezi articolul