Cîmpeanu: 790 de localități se află în scenariul galben luni, 10 mai. Document cu lista localităților

7.752 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
În total, 790 de localități se află luni, 10 mai, în scenariul galben, în scădere cu 149 de localități, față de 939 câte erau vineri, 6 mai, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Luni erau 2.396 de localități în scenariul verde, potrivit listei publicate de Ministerul Educației.

Cea mai mare incidență este în localitatea Râmeț din județul Alba, care are o incidență de 7,42 la mia de locuitori.

Ministerul Educației a publicat documentul actualizat cu ratele incidenței de infectare cu coronavirus:

Reamintim că duminică ministrul a anunțat că luni „avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge luni la școală cu prezență fizică dintr-un total de 3 milioane”. Cîmpeanu a mai spus că luni, 10 mai, revin la școală 370.000 de elevi din anii terminali și alți 80.000 de elevi care sunt în localități unde rata de infectare a scăzut și au intrat în scenariul verde.

În scenariul verde vin toți copiii la grădiniță și toți elevii la școală, în cel galben vin doar cei din primar, și clasele terminale – a VIII-a, a XII-a/a XIII-a, plus copiii de grădiniță.

Elevii de clasa a VIII-a au revenit ei la școală pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 11 iunie.

Elevii de clasa a XII-a/a XIII-a au revenit la școală pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 4 iunie.

Față de ziua revenirii la școală a majorității elevilor, data de 5 mai, numărul localităților în scenariul verde a crescut semnificativ, cu 339 de localități.

Bucureștiul rămâne în continuare în scenariul galben.

Datele de marți, 4 mai:

  • Galben – incidență de peste 1 la mia de locuitori – 1.129
  • Verde – incidență sub 1 la mia de locuitori – 2.057
  • Zero incidență – 724

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii de clasa a XII-a care învață în liceele din București și locuiesc în zonele carantinate din Ilfov vor putea merge la simularea Bacalaureatului, anunță cei doi prefecți: „O să le permitem”

Elevii de clasa a XII-a care au domiciliul sau reședința în localitățile aflate în carantină, din județul Ilfov, vor putea merge de luni la școală, pentru simularea Bacalaureatului, dacă învață…
Vezi articolul

În unele școli doi din 3 angajați ai sistemului de învățământ doresc să se vaccineze / Rata din mai multe unități s-a situat în prima perioadă pe undeva pe la 66% – Cîmpeanu despre rezultatele preliminare la chestionarul privind disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ

Avem multe unități de învățământ în care doi din trei angajați din preuniversitar sunt dispuși să se vaccineze împotriva COVID-19, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Libertatea. Este vorba de…
Vezi articolul