Cîmpeanu: Astăzi sau mâine, Direcția juridică din minister va da un răspuns în cazul procurorului Codruț Olaru

150 de vizualizări
Codrut Olaru si Tudorel Toader / Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
Codrut Olaru si Tudorel Toader / Foto: Inquam Photos – Octav Ganea
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că a cerut celeritate din partea Direcţiei generale juridice a ministerului referitor la un aviz în speţa privitoare la procurorul Codruţ Olaru, care este acuzat de plagiat, urmând ca miercuri sau joi răspunsul Direcţiei să fie făcut public, relatează Agerpres.

El a fost întrebat într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria despre faptul că Liga Studenţilor din Iaşi acuză Ministerul Educaţiei că îl apără pe Codruţ Olaru prin amânarea unui aviz al Direcţiei juridice a ministerului.

„Pot să vă spun că eu refuz categoric această acuză. Pot să vă spun că ministrul – cred că nici măcar ministrul Justiţiei – nu are posibilitatea să se implice în impunerea unui aviz de legalitate. Şi dacă ar face-o, cred că ar fi un abuz. În cazul meu, nici măcar nu am competenţele şi nici dorinţa să mă amestec peste Direcţia generală juridică a ministerului, care este îndreptăţită să acorde avizul de legalitate. Îşi asumă acordarea avizului de legalitate sau de nelegalitate. Tot ceea ce am putut să fac – am cerut celeritate şi sunt convins că astăzi sau mâine vom avea un răspuns al Direcţiei generale juridice pe speţa în cauză”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că, din datele pe care le deţine, Direcţia generală juridică „a avertizat Consiliul General al CNATDCU cu privire la imposibilitatea acordării avizului de legalitate, atât timp cât decizia nu se încadrează în cadrul legal”.

Foto: Inquam Photos – Octav Ganea

Citește mai mult pe G4media.ro
Citește și:
Liga Studenților Iași acuză că Ministerul Educației “îl apără” pe Codruț Olaru, al cărui titlu de doctor a fost retras pentru “plagiat grosier”. Organizația îi cere ministrului Cîmpeanu să explice de ce CNATDCU tergiversează decizii în cazul mai multor “gulere albe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alexandru Rafila, despre începerea școlii: Simulările trebuie să înceapă de acum / Copiii din aceeaşi clasă trebuie să fie colegi, să discute unul cu celălalt, e nevoie de prezența profesorului / Să nu încercăm să îi transformăm în nişte cititori de tablete / Școlile cu un număr mic de elevi pot avea program normal

Simulările pentru anul școlar care va începe la 14 septembrie ar trebui să înceapă de acum, iar o clasă fizică ar trebui să aibă 15 elevi, spune profesorul Alexandru Rafila,…
Vezi articolul