Cîmpeanu: Profilul absolventului ar trebui redefinit pentru toate ciclurile de învățământ

3.905 vizualizări
Foto: Pexels.com
Profilul absolventului ar trebui redefinit, pentru toate ciclurile de învățământ susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat într-o emisiune la B1TV că sistemul de educație “a rămas puțin în urmă”, iar cele mai recente evoluții din socientate, dar și din tehnologie arată nevoia actualizării profilului absolventului.

“Există oportunități pe două planuri. Este momentul în care discutăm planurile-cadru pentru liceu, clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a.

Planul cadru însemnând lista de discipline și numărul de ore alocat fiecărei discipline.

După ce vom cădea de acord, dacă vom cădea de acord pe forma planurilor-cadru care să fie conforme cu cerințele societății, cerințele angajatorului, profilul absolventului, care iată și profilul absolventului de clasa a X-a și de clasa a XII-a, dar și în spate la clasele a IV-a și a VIII-a ar trebui redefinit în urma evoluțiilor tehnologice foarte rapide și evoluțiile societății au fost mai rapide, recunosc, decât evoluția sistemului de educație. Deci am rămas puțin în urmă”, a declarat Cîmpeanu.

Profilul de formare al absolventului este un element cheie în educație. Acesta descrie aşteptările exprimate faţă de elevi la sfârşitul învăţământului primar, al învăţământului obligatoriu şi al învăţământului preuniversitar, prin raportare la: cerinţele exprimate în Legea educaţiei naţionale, în alte documente de politică educaţională şi în studii de specialitate; finalităţile învăţământului; caracteristicile de dezvoltare ale elevilor.

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liderii coaliției anunță tăierea unor cheltuieli bugetare de 6 miliarde de lei, fără să dea exemple concrete: vouchere doar pentru bugetarii sub 10.000 de lei brut, scăderi de salarii la instituții, comasări de instituții, reduceri de consilieri, scăderea indemnizațiilor

Șefii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au anunțat luni prin postări pe rețelele sociale că au căzut de acord asupra unor tăieri de cheltuieli estimate la 6…
Vezi articolul