Cîmpeanu: Profilul absolventului ar trebui redefinit pentru toate ciclurile de învățământ

3.711 vizualizări
Foto: Pexels.com
Profilul absolventului ar trebui redefinit, pentru toate ciclurile de învățământ susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat într-o emisiune la B1TV că sistemul de educație “a rămas puțin în urmă”, iar cele mai recente evoluții din socientate, dar și din tehnologie arată nevoia actualizării profilului absolventului.

“Există oportunități pe două planuri. Este momentul în care discutăm planurile-cadru pentru liceu, clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a.

Planul cadru însemnând lista de discipline și numărul de ore alocat fiecărei discipline.

După ce vom cădea de acord, dacă vom cădea de acord pe forma planurilor-cadru care să fie conforme cu cerințele societății, cerințele angajatorului, profilul absolventului, care iată și profilul absolventului de clasa a X-a și de clasa a XII-a, dar și în spate la clasele a IV-a și a VIII-a ar trebui redefinit în urma evoluțiilor tehnologice foarte rapide și evoluțiile societății au fost mai rapide, recunosc, decât evoluția sistemului de educație. Deci am rămas puțin în urmă”, a declarat Cîmpeanu.

Profilul de formare al absolventului este un element cheie în educație. Acesta descrie aşteptările exprimate faţă de elevi la sfârşitul învăţământului primar, al învăţământului obligatoriu şi al învăţământului preuniversitar, prin raportare la: cerinţele exprimate în Legea educaţiei naţionale, în alte documente de politică educaţională şi în studii de specialitate; finalităţile învăţământului; caracteristicile de dezvoltare ale elevilor.

Foto: Pexels.com

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Klaus Iohannis: Posibil, achiziții de tablete pentru elevii fără acces la școala online / Copiii fără notă în catalog de la începutul semestrului II vor fi chemați la școală / Pe vară trebuie să ne pregătim pentru un posibil val II de epidemie

Ministerul Educației pregătește o “posibilă” achiziție de tablete, pentru elevii care nu au acces la educația online, a anunțat președintele Klaus Iohannis. În cadrul unei conferințe de presă susținute la…
Vezi articolul