Cîmpeanu va demite șefii de inspectorate care nu le plătesc elevilor naveta și bursele: „Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va fi considerat o gravă deficiență managerială și va fi plătit de către fiecare șef de instituție”

4.816 vizualizări
Foto: Pexels.com
Sorin Cîmpeanu a anunțat că șefii inspectoratelor școlare care nu le plătesc elevilor naveta și bursele vor fi demiși. „Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va fi considerat o gravă deficiență managerială și va fi plătit de către fiecare șef de instituție pentru că, repet, banii de navetă i-am transmis inspectoratelor”, a spus ministrul Educației la finalul audierii din Parlament, unde a primit aviz favorabil pentru al treilea mandat.

Reporter: S-a discutat despre probleme la nivelul județelor pentru decontul navetei elevilor și ați spus că îi veți revoca pe cei conduc acum inspectoratele județene și care nu au decontat până în acest moment banii.

Cîmpeanu: “Nu este un motiv de bucurie, dar este o măsură care se impune având în vedere că, de mult timp, aceste sume necesare decontului navetei sunt transmise de Ministerul Educației către fiecare inspectorat școlar județean. Se adaugă și problema plății burselor elevilor, am cerut o suplimentare față de bugetul de 540 de milioane de lei de la prima oară plata bugetul de stat pentru bursele elevilor, am cerut o suplimentare către Ministerul de Finanțe de 109 milioane de lei. Situația a fost prezentată Ministerului de Finanțe, conform necesarului solicitat de către fiecare județ în parte, defalcat pe județ, și îmi place să cred că în luna decembrie nu vom primi scuze cum că sunt sărbătorile, sunt contabilii în concediu și nu se poate face plata burselor pentru elevi. Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va fi considerat o gravă deficiență managerială și va fi plătit de către fiecare șef de instituție pentru că, repet, banii de navetă i-am transmis inspectoratelor, banii de burse îi solicităm și-i vom transmite inspectoratelor, nu mai există nicio scuză pentru ca acești bani decont navetă și burse elevi să nu ajungă la elevi”.

 • În cadrul audierii, întrebat ce măsuri va lua fiindcă nici până acum transportatorii care asigură naveta elevilor nu și-au primit banii pe decont din partea inspectoratelor școlare, Cîmpeanu a răspuns: „Ministerul Educației a plătit către inspectoratele școlare județene absolut toate sumele pe care fiecare inspectorat școlar județean le-a solicitat. Din păcate, aceste sume nu au fost decontate și se pasează responsabilitatea de la inspectorat, la școală, de la școală, la directori, la contabili. Am cerut încă de ieri pe grupul inspectorilor școlari generali două lucruri: odată ce ne luptăm pentru acordarea sumei de 109 milioane de lei pentru bursele elevilor, am cerut ca aceste burse să fie plătite în decembrie către toți elevii, am spus că cine nu va reuși să facă acest lucru, pentru că banii de navetă îi au, banii de burse îi vor avea, cine nu a reușit să facă acest lucru, va fi considerat automat în gravă deficiență managerială, iar pentru grave deficiențe manageriale, inspectorii școlari județeni care nu vor reuși acest lucru, nu vor mai putea continua. Asta va fi abordarea mea, schimbarea în secunda doi a inspectorului general care nu poate asigura, în județul de care răspunde, plata navetei sau plata burselor elevilor“.

7 comments
 1. Dar ministrii ce nu respecta legea si nu platesc pe cei din sistem conform legii ?
  Dar cei care au refuzat timp de sapte luni sa puna in aplicare Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr.64/2020, iar cand au pus in aplicare prevederile respectivei decizii, au facut-o incepand cu o alta data fata de aceea stabilita de lege (data la care decizia a fost publicata in Monitorul Oficial) ?
  Dar cei care adopta pe banda rulanta ordine de ministru nelegale (pentru ca nu taote vor fi atacate in justitie si pana se judeca….) si s-au folosit de secretari de stat asupra carora planeaza suspiciuni (ca sa fiu eleganta) in privinta functionarii dumnealor pe post fara o decizie a primului ministru (Citu), conform legilsatiei ( vezi https://federatiahermes.ro/ministerul-educatiei-arunca-in-aer-invatamantul/) ?

 2. Poate face același lucru și pentru cei care nu plătesc banii pentru ROSE. De 11 luni aștept banii ăia, m-am saturat să fiu mințită de la săptămână la săptămână…

 3. Da ce pot spune discriminare nu a primit și băiatul meu bursă medicală niciodată am depus dosar degeaba Domnul Ministru ce mai așteptați vinovații să răspundă bani sînt suficienți sînt fonduri din 28 de dosare doar 22 primesc burse să luați luați măsuri urgente raspunsul din partea școlii a fost clar doar 22 de elevi alții care nu au luat niciodată nimic ce este de facut.

 4. Pai daca ati dat bani numai unde aveti PNL, de unde sa le plateasca? Din buzunar? Insoectoratele nu-s primarii. Nu primesc taxe, impozite, nu au proiecte cu finantare. Iar arunca pisica…atata stiu astia. Daca a tocat banii de alocatii, Catu i a spus lu’ Turcan ca e vina ei ca nu-i are. Penibilul ce este.

 5. Ma bucur sa aud asta dar ce facem cu copii care nu primesc ! Ni s-au cerut tot felul de dosare și hârtii de la ANAF și primărie pentru bursa Socială ! Ne-au dat la dispoziție 4 zile sa facem dosarele ! Bine Ca primesc alții tot felul de ajutoare in loc sa ii ajutați pe cei care într-adevăr au nevoie !!!

 6. De unde bani ? Au inspectorii un sac de bani fara fund ? Asta tine de ordonatorii de credite. Si cum sa fie demisi asa abuziv ? Acest ministru este in regula cu S.N.C -ul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Programa școlară

Atât timp cât nu dăm note elevilor din învățământul primar ca să nu-i demotivăm, nici eu nu o să dau note sistemului de educație ca să nu-l demotivez. Vom avea generații puternic afectate din perspectiva calității educației, susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

„Vom avea generații puternic afectate din perspectiva calității educației”, după cum a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la DCNews. Acesta a mai spus că „am ajuns la un punct de…
Vezi articolul

Vacanța de vară trebuie să fie mai scurtă, susține Ministrul Educației, care anunță că „începând din toamna anului 2022 vom face tot posibilul, vom prezenta argumente astfel încât ele să fie acceptate de părinți, de profesori, de decidenți”, pentru un an școlar cu mai multe săptămâni de cursuri

„Începând din toamna anului 2022 vom face tot posibilul, vom prezenta argumente astfel încât ele să fie acceptate de părinți, de profesori, de decidenți, pentru că noi avem nevoie de…
Vezi articolul