Circa 244 de milioane de copii și tineri din întreaga lume nu încep școala în acest an, susține UNESCO

173 de vizualizări
Foto: © Hel080808 | Dreamstime.com
Aproximativ 244 de milioane de copii și tineri din întreaga lume nu încep cursurile pentru că nu sunt înscriși la școală în această toamnă, arată cele mai noi estimări ale UNESCO, publicate joi, 1 septembrie.

Noile date, citate de portalul reliefweb.int care se ocupă de centralizarea informațiilor de la organizații umanitare internaționale, arată că Africa Subsahariană rămâne regiunea cu cei mai mulți copii și tineri neșcolarizați, cu un total de 98 de milioane de copii. “Este, de asemenea, singura regiune în care acest număr este în creștere: ratele de neșcolarizare scad mai lent decât rata de creștere a populației de vârstă școlară. Regiunea cu a doua cea mai mare populație neșcolarizată este Asia Centrală și de Sud, cu 85 de milioane de copii”, transmite UNESCO.

“Noile estimări ale UNESCO confirmă faptul că diferența dintre rata de neșcolarizare a fetelor și a băieților s-a redus la nivel mondial. Decalajele de 2,5 puncte procentuale în rândul copiilor de școală primară din întreaga lume și de 3,9 puncte procentuale în rândul tinerilor de școală secundară înregistrate în anul 2000 au fost reduse la zero – cu toate acestea, disparitățile regionale persistă“, se mai notează în informare.

Datele pe țări sunt disponibile în vizualizări interactive pe site-ul VIEW. EduPedu.ro a consultat graficele cu estimări, iar situația pentru România stă astfel:

În 2020, aproximativ 67,5 mii de copii care ar fi trebuit să fie în școala primară (corespunzător vârstei) nu erau înscriși în clasele Pregătitoare – IV.

Foto: UNESCO

UNESCO estimează că, în total (școală primară, gimnaziu, liceu), 190 de mii de copii și adolescenți români nu ar fi fost înscriși la școală în 2020. Graficele nu indică exact cifrele și nici sursa datelor.

Foto: UNESCO

Foto: © Hel080808 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu vorbește despre aceleași 5 componente necesare pentru învăţământul digitalizat pe care le menționează de peste un an: conectivitate generalizată la internet, echipamente, profesori pregătiţi pentru predarea online și platforme securizate

La peste un an distanță de când vorbea despre nevoia de digitalizare și un sistem de educație online, Sorin Cîmpeanu folosește aproape aceleași cuvinte când vine vorba despre digitalizarea învățămânțului:…
Vezi articolul