Clasele a VIII-a și a XII-a vor face, între 12 și 29 aprilie, toate materiile în regim online, nu numai pe cele la care dau examen, potrivit ministrului Educației

7.725 de vizualizări
Bursă lunară
Bursă lunară Foto: Dreamstime.com
Clasele terminale, a VII-a, a XII-a/a XIII-a, vor face, între 12 și 29 aprilie, toate materiile în regim online, nu numai pe cele la care dau examen, potrivit răspunsului dat de ministrul Sorin Cîmpeanu la întrebarea unui jurnalist la briefing-ul de după ședința de joi a Guvernului.

Reporter:Predarea online se va face doar la materiile la care se vor susţine examenele naționale sau la toate materiile?

Sorin Cîmpeanu: „Clasele terminale vor face în toată această perioadă din luna aprilie, între 12 și 29 aprilie, toate materiile în regim online”.

Clasele vor face materiile în regim online

Potrivit ministrului, acesta ales varianta predării online în urma consultărilor cu reprezentanții sindicatelor, părinților și elevilor.

„Dacă doriți să mă întrebați de ce nu a fost înlocuită acea punte cu predarea online, pot să vă răspund dinainte, pentru că, din păcate, o recunosc, cu toată responsabilitatea, predarea online este, în momentul de față în România, inechitabilă. Am preferat să sperăm că după reluare, mergând cu campania de vaccinare a personalului din învățământ bine, beneficiind de decizia anunțată de primul ministru, care este extrem de importantă, prin care, în sfârșit, vom putea organiza testarea în școli, având teste non-invazive, anunțată în cadrul acestei conferințe de presă, vom putea să facem această testare în masă la revenirea copiilor în școli.

Este un lucru esențial: testare, vaccinare, respectarea distanțării, aerisire săli de clasă, igienă și purtarea măștii de protecție – sunt elemente care mă îndreptățesc să sper că vom putea discuta de deschiderea școlilor pentru toate clasele în format fizic.

Dacă acest lucru se va întâmpla, zilele pe care unii dintre dumneavoastră le consideră pierdute ca fiind vacanță de primăvară, prelungită cu două săptămâni, pentru că 18 zile deja erau, se pot transforma în zile de prezență fizică care vor însemna un beneficiu mult mai important în interesul elevilor.

Aceasta este logica pe care am prezentat-o în discuția cu reprezentanții elevilor, părinților și profesorilor, care a fost acceptată, drept pentru care mulțumesc pentru înțelegere. Nu există soluție perfectă, nu pretindem că este o soluție perfectă, este pentru toți extrem de frustrantă această perioadă și suntem nevoiți, avem datoria de a fi responsabili și de a lua deciziile în care se pierde cel mai puțin, pentru că decizia ideală în această situație nu există.

Aceasta a fost varianta asumată de către Ministerul Educației: testarea la revenirea în școală, pe baza achiziției unor teste non-invazive, repet, este esențială”, potrivit lui Cîmpeanu.

Reamintim că elevii din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, termină școala pe 11, respectiv 4 iunie, au două vacanțe de Paște și cursuri 100% online timp de 14 zile între acestea.

Foto: © Rido – Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


10 comments
  1. Este și normal sa facă toate materiile, confort programei școlare. Sunt elevi, nu studenți.
    Cam multa fandoseala.

  2. Bună ! Sunt Valentina , elevă in clasa a Vlll-a . Am ales sa mi scriu opinia despre decizia luata de minister …
    Fiind elevă in clasa a Vlll-a este destul de greu sa mă concentrezi pe toate materile , ceea ce ma face sa nu fiu deacord cu decizia luata de d-voastră. Cred ca vorbesc in numele tuturor elevilor cand spun că nu este corect fața de noi , cei din anii terminali, sa facem ore la toate materile . Avand in vedere cum s-a zis ” elevii din anii terminal vor face şcoala online din cauza examenului / bacalaureatului ” , ar fii corect sa facem ore doar pt materia de examen . De ce nu ne este luată părerea in considerare ?! Da , suntem copii dar avem si noi drepturi . Toată aceasta întâmplare ne a creat o stare de disconfort tutor elevilor din anii terminali.
    #nedreptate

    1. Drepturi aveți, dar materiile o să le faceți pe toate. Culmea, tocmai pentru că vi se respectă dreptul la educație!
      #nedreptate? Pentru că faceți școală? Valentina, studiază, informează-te, nu pentru examene, ci pentru viața ta.

    2. Do’nsoara, oamenii astia care te educa in ziua de azi nu au invatat selectiv. Au invatat la toate disciplinele. Si crede-ma, ai nevoie de toate, in special de limba romana la care esti deficitara. Ortogramele se invata la clasa I. Da cu praf de mers! In momentul in care ceri “mocangeala” , dar tu nu stii nici limba romana notiuni elementare de scoala primara iti dai singura cu tifla-n nas si nu prezinti credIbilitate si autoritate in fata nimanui.

  3. Ministerul ar trebui sa va oblige sa aveti competențe digitale dacă vreți să mai rămâneți în sistem!
    Sunteți niște l-e-p-r-e, care vroiau spor pentru utilizarea calculatorului, spor pentru internet, spor pentru digital, spor anti-covid pentru prezența fizică la școală!!(milioane de oameni merg la munca zilnic în câte 3-4 mijloace de transport și nu le dă nimeni spor anti-covid!! Sunteti niște relicve care în anul 2021 sunteți că mâța in calendar la utilizarea calculatorui.
    Vreti sporuri la tot ce atingeti, au vacanțe de 4-5 luni pe an și luați salariile întregi (care nu mai sunt așa de mici de 5-6 ani!)
    VĂ este teama că odată cu modernizarea predării online, acești indivizi care nu au atins calculatorul în viața lor, dar au primit ș-p-a-g-ă telefoane/carduri cu bani de cumpărături (prin părinții elevilor lor desigur) vor rămâne fără catedra.
    Pentru că digitalizarea și perfecționarea lecțiilor online vor fi făcute de câțiva din profesorii care vor să se upgradeze, și acele lecții vor putea fi vizionate/folosite de toți copiii de la fiecare nivel educațional. [comentariu editat pentru a elimina majusculele]

    1. De ce nu va refaceti cariera si sa veniti in invatamant ?….Dupa cum spuneti totul este roz in sistem….Cred ca in scurt timp ati fi numit ministru de resort (avand in vedere cat de slab pregatiti sunt profesorii, conform axiomelor dvs)…plus 6 luni concediu pe an – pleasca. Va reamintesc ca pregatirea dvs se datoreaza tot unor “lepre”. Mult succes!

  4. Este o enormă lipsă de logică în toată reglementarea asta!!!! Dacă şi ministrul educaţiei atâta logică are, la ce te mai poţi aştepta? Din moment ce clasele terminale pot continua lecţiile online, de ce să fie furaţi copiii din celelalte clase de 2 săptămâni de educaţie? Sau educaţia e a cincea roată la car? [comentariu editat pentru a elimina majusculele]

  5. Stiti cumva cand apare ordinul de ministru cu modificarile? Deciziile se schimba de la o zi la alta. 🙂 Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cîmpeanu, despre subiectele care se vor da la Bacalaureat, de luni: Subiectele nu vor fi mai ușoare, dar formulările vor fi mai clare / Nu este un examen în care să probăm cât de multe capcane întindem elevilor

Subiectele nu vor fi mai ușoare, dar formulările vor fi mai clare, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, la Digi24, despre subiectele care vor fi date de luni la Bacalaureat.…
Vezi articolul

Bacalaureat 2022. Sfaturi pentru proba de Economie de la profesorul Mihai Mihăescu: A răspunde strict la cerințele subiectelor este o dovadă de raționalitate, de înțelegere și aplicare a economiei, a comunicării eficiente

Sesiunea iunie-iulie de BAC 2022 continuă miercuri, 22 iunie, cu proba la alegere în funcție de profil și specializare. Într-un articol trimis pe adresa redactie@edupedu.ro, profesorul de Economie Mihai Mihăescu…
Vezi articolul