Profesorii de gimnaziu și de liceu din județele Cluj și Olt își pot înscrie elevii la concursul cu premii Banda ASAP. Participanții vor transpune în desene povestea unui erou al reciclării: „2040. În România încă se mai aruncă plastic la gunoi. Un erou/o eroină decide să ia soarta plasticului în propriile mâini”. Înscrierea se face cu ajutorul unui formular, până la data de 11 aprilie. Premiile constau în biciclete pentru elevi, table interactive pentru școli și acces la un curs de dezvoltare profesională pentru profesorii coordonatori.
„Dacă îți place să desenezi și ești elev de gimnaziu sau de liceu, participă la concurs și câștigă premii valoroase pentru tine, pentru școala ta și pentru profesorul care te înscrie”, transmit organizatorii.
Potrivit informațiilor de pe site-ul concursului, pentru participare elevii trebuie să respecte următoarele cerințe:
„1. Citește regulamentul concursului și asigură-te că respecți criteriile pentru participare.
2. Descarcă șablonul de bandă desenată și desenează povestea ta, respectând instrucțiunile.
3. Roagă un profesor din școala ta să înscrie lucrarea în concurs completând formularul de înscriere până pe până pe 11 aprilie 2025, orele 17:00”, este mențioant pe site.
Premiile sunt, potrivit organizatorilor:
- 8 biciclete pentru elevii câștigători, câte 4 pentru fiecare județ – 2 pentru elevii de gimnaziu și 2 pentru cei de liceu, în valoare maximă de 2.000 de lei/ premiu;
- acces la un curs de dezvoltare profesională, pentru profesorii îndrumători, în valoare de maxim 1.000 lei;
- 8 table interactive pentru școli, pentru săli de curs sau laboratoare, fiecare în valoare maximă de 5.000 lei.
Câștigătorii concursului vor fi anunțați pe 20 mai 2025, după etapa de jurizare.
Lucrările vor fi jurizate pe categorii (școli gimnaziale/ licee), pe baza următoarelor criterii: respectarea temei de concurs, creativitatea autorului și aspectul vizual al desenului.
Juriul acestei ediții de concurs este format din Ligia Soare, cofondatoare și coorganizatoare a Festivalului Animest, Miruna Șmit, ilustratoare, și Alexandru Ciubotariu, artist cunoscut sub numele de Pisica Pătrată.