Concurs de eseuri, pe tema Holocaustului, pentru elevi, profesori și studenți

2.151 de vizualizări
Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com
Elevii de liceu, profesorii și studenții pot participa la un concurs de eseuri, pe tema Holocaustului, ce se desfășoară în perioada 1-28 februarie 2022 și este organizat de Complexul Educațional Laude-Reut. Eseurile vor fi publicate într-o lucrare de tip mărturie dedicată comemorării a 1700 de ani de istorie a evreilor germani, se arată în anunț. Se vor oferi premii de către BCR, partener în concurs.

Potrivit regulamentului, concursul se adresează următoarelor categorii:

  • elevi, clasele IX-XII;
  • cadrele didactice, specialitatea istorie, socio-umane, limba română, limbi moderne;
  • studenți ai facultăților cu profil istorie, socio-umane de la Universitățile din România.

Cei care doresc să participe la concurs vor completa formularul de înscriere care poate fi descărcat mai jos. Participanții au de realizat un eseu, care va cuprinde 300 de cuvinte, inspirat din tematica concursului. Formularul de înscriere și eseul vor fi transmise împreună la adresa de email 1700ani@laude-reut.ro până la data de 28 februarie 2022.

Tematica concursului pentru elevi:

  • Învățăminte ale istoriei – predarea și învățarea istoriei Holocaustului.
  • Analiza izvoarelor istorice pe tematica Holocaustului: izvoare literare, documente, memorialistică, fotografii, etc.
  • Atitudini față de extremism și antisemitism în viața de toate zilele.

Tematica pentru studenți

  • Cunoaștere, înțelegere, interpretare și explicare a Holocaustului în context istoric și social;
  • Atitudini față de extremism și antisemitism în viața de toate zilele. 

Cadrele didactice au de ales între „abordări metodologice la lecția de istorie privind Holocaustul”, „modalități de combatere a extremismului și antisemitismului la lecția de istorie” sau „atitudini față de extremism și antisemitism în viața de toate zilele”.

„Vor fi desemnați, în ordinea descrescătoare a punctajului câte cinci câștigători (un premiu I, un premiu II, un premiu III, două mențiuni) pentru fiecare dintre grupurile menționate în cadrul categoriilor de la Grupul-țintă”, conform regulamentului. Toți participanții vor primi diplome de participare. 

Conform documentului, concursul este sprijinit de Ambasada Germaniei la București, Ambasada Statului Israel la București, Ambasada S.U.A. la București, BCR – partener strategic, Institutul Național de Studierea Holocaustului Elie Wiesel, Fundația Reut (fostă Fundația Ronald S. Lauder), Fundația Magna Cum Laude Reut și Fundația Jean Waldman. 

Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sfatul unui inspector școlar general pentru elevii lăsați fără transport gratuit prin neplata facturilor la transportatori de Ministerul Educației: Să facă toate eforturile necesare să ajungă la școală, în niciun caz să nu abandoneze / Numai în Suceava facturile restante pe trei luni sunt de aproape 5 milioane de lei

“Elevii să facă toate eforturile necesare să ajungă la școală, în nici un caz să nu abandoneze școala”, a spus șeful ISJ Suceava, Grigore Bocanci, întrebat de Edupedu.ro ce le…
Vezi articolul