Concurs de selecție de profesori în școlile europene din Bruxelles și Luxemburg: astăzi este data limită de depunere a dosarelor

779 de vizualizări
Titularizare 2019
Foto: Pexels.com
Ministerul Educației a lansat un concurs pentru detașarea profesorilor la școlile europene din Bruxelles și Luxemburg, iar astăzi este data limită pentru depunerea dosarelor. Potrivit calendarului de concurs, pe 27 mai 2019 se va desfășura proba orală; pe 28-29 mai 2019 vor fi examenele scrise de specialitate. Rezultatele vor fi afișate la sediul Ministerului, pe 31 mai 2019.

La concurs pot să participe numai profesorii care au certificate internaționale care să ateste cunoașterea limbii franceze sau engleze, eliberate de British Council, Cambridge University – pentru engleză, Centre international d’études pédagogiques (CIEP), Alliance Française, Chambre de Commerce et d` Industrie de Paris – pentru franceză, se arată în nota nota prin care Ministerul Educației stabilește condițiile de concurs. Instituția precizează că “este obligatoriu ca pe certificatul eliberat de una dintre instituțiile menționate să fie specificat explicit nivelul lingvistic evaluat”.

Calendarul de concurs:

 

Lista posturilor pentru care se organizează concurs

Lista posturilor pentru care se organizează concurs este următoarea: Chimie, TIC, Profesor documentarist, învățător, Științe umaniste integrate în limba engleză. Profesorii vor preda în limba franceză sau engleză.

 

Salariile profesorilor din școlile europene:

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, după vizita de stat în Estonia: Avem provocări similare în ceea ce privește cariera didactică și nevoia de a atrage mai mulți profesioniști în zona științelor sau în ceea ce privește învățarea lecțiilor bune din pandemie privitoare la digitalizare

Avem provocări similare în ceea ce privește cariera didactică și nevoia de a atrage mai mulți profesioniști în zona științelor sau în ceea ce privește învățarea lecțiilor bune din pandemie…
Vezi articolul

Scrisoare deschisă către ministrul Educației, pentru dotarea claselor cu minibiblioteci și cărți noi: “Puteți schimba istoria educației și destinul elevilor, făcându-le cartea accesibilă”

Doi învățători din Bacău îi solicită ministrului Educației, printr-o scrisoare deschisă, inițierea unui program guvernamental de promovare și susținere a lecturii în școli. „Puteți schimba istoria educației și destinul elevilor, făcându-le…
Vezi articolul

Campaniile clasice de prevenție a drogurilor, cele cu sloganuri și expus pedepse sau efecte, nu funcționează pentru toți elevii, spune psihoterapeutul Ramona Costescu: Soluția este să formezi abilități diriginților, profesorilor care rămân acolo nu doar o generație, abilități de a repera cazuri de consum, de mediere cu familia sau cu alte entități care pot fi sprijin

Tonul cu care se vorbește în spațiul public despre droguri este unul ostil și nu încurajează dialogul necesar în activitățile de prevenție, în timp ce autoritățile, de asemenea, înțeleg să…
Vezi articolul

Profesorii și directorii de școli care vor să accelereze procesul de transformare digitală pot beneficia de consultanță în achiziții publice și scrierea de proiecte de finanțare de la EDUS (P)

Cel mai important proces în dezvoltarea unei societăți este reprezentat de educație. Viitorul nostru începe cu copiii noștri, încă de la grădiniță și nu se termină cu studiile postuniversitare, dacă…
Vezi articolul